Trener Bayerna želi još više tehnologije u nogometu: Mikrofoni uz igrače na terenu…

bayern
Foto: Twitter/Bayern

Trener Bayerna Julian Nagelsmann još jednom je potvrdio da ima zanimljive ideje koje bi jednog dana mogle i zaživjeti u nogometnom svijetu. Naime, mladi nogometni stručnjak uveo bi mikrofone među nogometaše kako bi treneri mogli s njima u svakom trenutku komunicirati, a onda i, prema njegovom mišljenju, lakše raditi. Tehnologija očito sve više preuzima nogomet, uskoro se nećemo ni sjećati nogometa kakav je nekoć, u vrijeme Maradone, Platinija, Zidanea…, bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julian Nagelsmann (@julian.nagelsmann)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Nagelsmann vjeruje da je američki nogomet (NFL) nešto po čemu se treba mjeriti u budućnosti, jer tu treneri imaju puno više utjecaja na igru u odnosu na naš klasični nogomet.

“Nogomet je još uvijek izuzetno tradicionalna igra, dok je američki nogomet nevjerojatno napredan”, počeo je priču trener Bayerna te je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Quarterback može na terenu dobiti savjete od trenera i to je nešto što je nama potrebno. Idealno bi bilo da igrači nose mikrofone kako bi mogli razgovarati s trenerom”, rekao je Nagelsmann te je naveo svoju argumentaciju za takav način razmišljanja.

“Buka na stadionu je ogromna. Nema nikakvih prekida tijekom utakmice i treneri samo na poluvremenu mogu razgovarati o taktici s igračima”, poručio je Nagelsmann, koji je očito zaboravio da je tako trenerima oduvijek bilo, daleko prije nego što se on pojavio. Ukratko, Nagelsmann želi da se tehnologija još više uvede u nogomet, međutim, takva ideja zasad nije realna. Samo zasad. Prije ili poslije FIFA će popustiti.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.