Trener Cibone najavio četvrtfinale Superkupa regionalne lige: ‘Utakmica s Budućnosti će nam pokazati gdje smo’

Foto; fah

Cibona će u petak od 20:30 sati u svojoj dvorani odigrati prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. Naime, hrvatski prvak će preko Budućnosti iz Podgorice pokušati izboriti polufinale Superkupa besmislene regionalne ABA lige. Radi se o natjecanju u kojem je Cibona domaćin. Trener Cibone, Ivan Velić, najavio je početak sezone te je poželio da se ponovi prošla kada su Cibosi pobijedili crnogorsku momčad, tada sudionika Eurolige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo probleme kasnog okupljanja, prvenstveno mislim na Rhetta i Gibsona koji su došli dosta kasno, a pogotovo Rebeca koji je došao prije par dana, tako da smo daleko od nekog dobrog stanja što se tiče uigranosti. Međutim, dobro su momci radili, tako da ćemo što se defenzivnog dijela tiče biti dobri. Na napadačkom dijelu moramo poraditi i nadam se da će to biti sve bolje i bolje”, kazao je trener Cibone nakon čega je dodao:

“Utakmica s Budućnosti će nam pokazati gdje smo u odnosu na momčad koja je sudionik višeg ranga, koji je lani imao velike ambicije u ABA ligi. Ne bih imao ništa protiv da se ponove lanjski ogledi protiv njih, kad smo u Zagrebu dobili tadašnjeg euroligaša. Budućnost je blagi favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu i predstavimo se u najboljem svjetlu domaćoj publici.”

Za utakmicu protiv Budućnosti upitni su Filip Bundović i Roko Prkačin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bundović je počeo trenirati prije tri dana, ali je bio bez treninga 20 dana. Veći problem za ovu utakmicu je što je Prkačin dobio virozu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje s njim. Jedan od njih sigurno neće biti u rosteru. Onaj koji se bude bolje osjećao, taj će biti među 12”, kazao je Velić.

Trener Budućnosti, inače bivši trener Splita, Cibone i Tedeschijeve Cedevite, Slobodan Subotić, također je najavio susret u Zagrebu protiv hrvatskog prvaka.

“Mislim da nitko nije došao na Superkup da izgubi i odmah ide kući. Mislim da su svi došli s ambicijom da pobijede, pa tako i mi. Ovo je odlična provjera. Možda je malo previše, ako netko ode do finala pa u tri dana odigra tri utakmice, pogotovo za one već za dva ili tri dana igraju utakmice u Eurokupu. Budućnost uvijek cilja na vrh, uvijek cilja na pobjede. Ja to preferiram više nego da sam u nekoj sredini koja se zadovoljava s prosječnim rezultatom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zagrebačka Cibona i Budućnost, koja dolazi iz druge države a ipak igra u istoj ligi s Cibonom, borit će se u četvrtfinalu trećeg izdanja Superkupa ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.