Trener Dinama nakon teške pobjede u Zaprešiću i sjajnog izdanja Lovre Majera: ‘Diže se u svakom pogledu, njegova kvaliteta nikad nije bila upitna’

Foto: fah

Nogometaši Dinama teškom su mukom, i to s igračem više, u Zaprešiću svladali momčad Intera. ”Div iz predgrađa” je poveo 1:0 da bi plavi preokrenuli s dva gola Atiemwena te uzeli tri boda i tako osigurali ostanak na vrhu prvenstvene ljestvice i nakon petog kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice trener prvaka Hrvatske, Nenad Bjelica, priznao je da su ih žuti iznenadili.

”Inter nas je iznenadio na početku s jednim golom, željeli su pobjedu koliko i mi…”, kazao je Bjelica i dodao:

”Zanimljiva utakmica. Bilo je dosta opasnih situacija u kojima nismo najbolje izgledali u obrambenom dijelu, ali poslije toga smo preuzeli kontrolu. Srećom, zabili smo gol prije poluvremena, a onda i u nastavku na vrijeme i taj drugi gol …”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je Bjelica i vrlo dobru igru Intera, ali nije zaboravio pohvaliti svoje igrače te naglasiti da je Dinamo zasluženo slavio.

”Imali smo dosta šansi, a kada ih ne iskoristiš može ti se dogoditi da protivnik iz gužve zabije gol. Oni su imali dvije-tri gužve u kojima su nas mogli još iznenaditi. Ali, srećom smo mi pobijedili. Zasluženo. Zadovoljan sam bodovima, promijenili smo opet svih 11 igrača, dali nekim igračima bez previše ritma minute. Raduju me dva gola Atiemwena i dobra forma Lovre Majera. Gavro je bio u dosta šansi, brzo će doći i gol. Ivo Pinto je odigrao kvalitetno. Bilo je dosta pozitivnih stvari…”

Vrlo dobru je utakmicu odigrao mladi Lovro Majer, koji inače slovi za nasljednika Danija Olma, kad ovaj jednom, a to će biti, nažalost, vrlo skoro, napusti Maksimir. Imao je Lovro briljantnu asistenciju za poravnanje na 1-1. Igra iz utakmice u utakmicu sve bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primijetio je to i trener Modrih.

”Diže se u svakom pogledu. Imao je problema prošle godine s hvatanjem forme jer su neki igrači bili u prednosti pred njim zbog jesenskih igara. Na proljeće mu je krenulo pa se opet ozlijedio. Nije se mogao fizički, a ni s formom dići. Sad je dugo zdrav, nadam se da će tako ostati i da će nam u idućim utakmicama davati još i više. Ovo danas i u zadnjih par utakmica je bio visok nivo. Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, samo nestrpljenje. Mlad je, želio je igrati što više, ali evo došla je i faza gdje dobiva dosta minuta, drago nam je da odgovara na ovaj način na terenu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.