Trener Hajduka: “Dragovoljac nema što izgubiti, a Livaja i Kalinić mogu dobro funkcionirati”

Valdas Dambrauskas hajduka
Foto: fah

Hajduk nastavlja utrku za naslov, ove subote u goste stižu u Kranjčevićevu Hrvatskom dragovoljcu u sklopu 24. kola Prve HNL. Dvoboj sa zadnjom momčadi lige najavio je trener Splićana Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća se Biuk, ali nema Krovinovića dok je Lovre Kalinić upitan:

– Krovinović neće trenirati sljedeća dva tjedna. Lovre je jučer odradio prvi trening i upitan je, a Biuk trenira s momčadi i u dobrom je stanju. Bit će na raspolaganju.

Što očekuje od Dragovoljca, to je sad jedna nova momčad s dosta igrača iz Rijeke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znam da igramo protiv Dragovoljca i pritom ne gledam igrače subotnjeg protivnika kao nogometaše Rijeke. Mi se koncentriramo za utakmicu, respektiramo svaku momčad protiv koje igramo i jedini nam je cilj pobijediti. Ako smo mi pravi, manje je važno tko je s druge strane, poručuje trener Splićana.

Treba biti fokusiran, ne smiju se gubiti bodovi protiv momčadi koje nisu u vrhu naglašava Dambrauskas:

– Ako izgubite koncentraciju na jedno poluvrijeme možete platiti skupu cijenu. To se dogodilo Šibeniku. Taj susret potvrđuje da se protiv nikoga u HNL-u ne smiješ opustiti. Moraš biti koncentriran. Pogotovo Hajduk, jer mi trebamo pobjeđivati momčadi koje su plasirane ispod nas na ljestvici. Kada odigraš remi s nekim od klubova iz kvarteta na vrhu, manja je šteta nego kada izgubiš bodove u dvoboju s momčadi iz donjeg dijela. Jasno je da svi očekuje kako ćemo pobijediti momčad koja je zadnja na tablici. Međutim, oni igraju bez opterećenja, željni su dokazivanja, puni su motiva, jer nemaju što izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će Dragovoljac igrati?

– Protiv Šibenika su bili jako dobri. Bili su odlični u tranziciji i borbeni, pokazali su duh. Shvaćaju gdje se nalaze i nemaju što izgubiti, a dolazak Hajduka im je sigurno velika motivacija.

Tandem Livaja – Kalinić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam 1000 posto siguran da oni mogu odlično zajedno funkcionirati. Treba im vremena da se naviknu jedan na drugoga, ali vidjeli smo kod pogotka Sahitija kako mogu dobro funkcionirati. Također su imali utjecaj i na druga dva pogotka, a iako je treći gol došao iz kaznenog udarca, prethodila mu je akcija koja je bila remek-djelo. Imali smo 22 dodavanja i svi igrači na terenu su dotaknuli loptu prije nego što je Čolina srušen, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.