Trener Hajduka uoči Varaždina: Livaja još nije potpuno spreman

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u nedjelju na Poljudu od 17 sati dočekuju Varaždin u 33. kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Splićana Jure Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku konferencije za medije trenera Hajduka pitali su je li razgovarao s predsjednikom o svom statusu.

– Razgovarao jesam, ali ne na tu temu. Sada sam u ovoj ulozi, a od sljedeće sezone će biti drugačije.

Mogu li Livaja i Kalinić krenuti zajedno u nedjelju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Marko se vratio treninzima, ali nije još sto posto spreman. Imamo dogovor da igraju samo oni koji su sto posto spremni, a on to još nije, još osjeća bolove u koljenu.

Hoće li Perišić zaigrati od prve minute?

– Vidjet ćemo, ima još treninga do utakmice. Ivan će sigurno imati veliku minutažu, a koliko će igrati odlučit ćemo zajedno, ovisi o njegovom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Varaždincima

– Igrali smo i u prvenstvu i u Kupu s njima, dobro ih poznajemo. Ekipa su koja igra otvoreno, nadigrava se s većinom ekipa, tako će biti i s nama. Nije ih lako pritisnuti, očekujem ih otvorenog garda, da će se doći ovdje nadigravati, ali tako ćemo se i mi postaviti, da mi budemo ti koji dominiraju i kontroliraju utakmicu.

Nakon dvije utakmice na praznom Poljudu zbog kazne, vraćaju se gledatelji.

– Puno će nam to značiti. Nogomet se igra zbog gledatelja, navijači su ogromni vjetar u leđa i dodatni motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika mladim igračima

– Skoko ima upalu krajnika, ne trenira i neće biti u zapisniku, a postoji mogućnost da debitira Durdov.

Hoće li još netko od mladih dobiti priliku? Je li interni naputak da što više mladih igra?

– Smjer je takav, no nije samo da im damo priliku, bitna je i kvaliteta, oni trebaju tu priliku zaslužiti radom u mlađim kategorijama, to je smjer u kojem želimo ići do kraja sezone.

Hajduk se oprostio od borbe za naslov, no bilo bi lijepo završiti sezonu s četiri pobjede i vratiti momčadi samopouzdanje uoči nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je jedan od mini-ciljeva, ali ne treba toliko gledati u budućnost. To nas je koštalo, jer smo gledali puno unaprijed. Idemo utakmicu po utakmicu, dat ćemo priliku svim igračima, da pokažu zašto su u Hajduku.

Melnjak?

– Melnjak je blizu povratka, još nije uključen sto posto u rad se ekipom, radi individualno s trenerom. U budućim utakmicama ga očekujemo u konkurenciji. Šarlija se vratio i bit će u konkurenciji, Lovre Kalinić se vratio treninzima i bit će kroz neko vrijeme i on u konkurenciji.

Prilika za šest pobjeda zaredom?

– Ne bavim se statistikom. Bilo je nekih nizova bez poraza, ali 5-6 pobjeda nikada, možda je ovo prilika.

O stranim sucima

– Mislim da je sa stranim sucima skinut fokus sa suđenja i vraćen na igrače i teren. Mi se ne trebamo baviti time, već onim stvarima koje možemo kontrolirati.

Varaždin se bori za poziciju, kakav će biti pristup Hajduka?

– Pristup neće biti upitan, igrači su odgovorni, rade maksimalno profesionalno i to treba biti standard – maksimalni angažman svaki dan, a posebno na utakmicama. Vjerujem da će u nedjelju biti otvorena utakmica, da će svi uživati u nogometu i novoj pobjedi Hajduka.

O derbiju Rijeke i Dinama na Rujevici

– Nemam osobnih preferencija, razmišljam samo o našoj utakmici. Mislim da će biti tvrda utakmica i dosta oprezna s jedne i druge strane.

Hajduk ima 20.000 pretplatnika, koliko ih očekuje protiv Varaždina?

– Ne mogu se baviti procjenama, ali očekujem da su se ljudi zaželjeli nogometa uživo. Ljubav i odanost prema klubu nikad nisu bili upitni, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.