Trener koji je sa Zrinjskim napravio senzaciju: ‘Mostar diše za klub, razveselili smo navijače i nitko sretniji od nas’

Zagreb, 16.05.2015 - Utakmica 34. kola Prve HNL izmeðu Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru. Na slici trener Hajduka Hari Vukas. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

BiH doprvak Zrinjski priredio je veliko iznenađenje pobijedivši u Mostaru nakon produžetaka nizozemski Utrecht sa 2-1 nakon što su obje utakmice završile 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema veće od ovoga u trenerskoj karijeri. Rezultat je čudo i neka traje. Čestitam mojim igračima koji su stvarno dali zadnji atom za ovaj uspjeh. Pun stadion je doprinio tome da izdrže sve do kraja. Jednostavno, svi smo sretni. Veliki uspjeh, drago mi je da sam dio toga. Grad diše za klub, razveselili smo navijače i nitko sretniji od nas. “, rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas.

“Igrači su bili fantastični. Izdržali su ovako. To su Ultrasi, to je grad, jednostavno te nosi. U poluvremenu nisam galamio, smirio sam ih, zanimalo me da imaju osobnosti i hrabrosti. Nisu ni oni bauk”, završio je Vukas.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela nakon velike pogreške vratara Ivana Brkića. Simon Gustafson je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je išla ravno u Brkića, no prošla mu je kroz ruke u gol. Izjednačio je Irfan Hadžić sjajnim golom u 65. minuti. Do kraja više nije bilo golova pa je susret ušao u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak dogodio se u 111. minuti kada je Staniša Mandić zabio na asistenciju bivšeg igrača Lokomotive i Dinama Damira Šovšića. Domaćinu je pomogla i nespretna reakcija gostujućeg vratara Davida Jensena.

Šovšić je ubacio loptu u kazneni prostor, domaći stoper Janssen i Mandić su uklizali, a lopta se odbila u vratnicu do Utrechtova vratara koji je nije uspio zadržati, pa je Mandić zabio u prazan gol za 2-1.

Šovšić je odigrao cijeli susret, baš kao i Brkić, te Tomislav Barbarić. Frano Čirjak je igrao do 58. minute, Mario Tičinović je ušao u igru u 87. minuti, a Ivan Lendrić u 103. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućoj rundi momčad hrvatskog stručnjaka Harija Vukasa će igrati protiv švedskog Malmoa koji je nakon dvije dramatične utakmice izbacio Domžale. Nakon što je prva utakmica završila 2-2, činilo se kako će i uzvrat u Švedskoj završiti identičnim rezultatom, no Rasmus Bengtsson je u 84. minuti zabio za 3-2 pobjedu domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.