Trener Villarreala nakon pobjede na Maksimiru: ‘Ovo je tek prvih 90 minuta, nije dovoljan rezultat, Dinamo ima dobre igrače’

Foto: fah

Villarreal je na Maksimiru, u jednoj izjednačenoj utakmici, svladao Dinamo pogotkom iz jedanaesterca u 43. minuti. No kako se radi tek o prvoj utakmici četvrtfinala ništa, barem tako tvrde igrači hrvatskg prvaka, nije izgubljeno. A što misli trener Villarreala Unai Emery?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljni smo, ali oprezni jer je ovo tek prvih 90 minuta. Ovo nije dovoljan rezultat, zato smo tražili i drugi gol, no nismo ga zabili. Sada od prve minute na svom stadionu moramo jako respektirati protivnika. Ekipa je mentalno spremna za poteškoće koje nas čekaju u uzvratu. S puno poštovanja prema Dinamu pristupit ćemo uzvratu te se truditi kao i danas”, poručio je Emery na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu.

Dinamo je, kako smo već spomenuli, poražen 1:0, uzvrat je 15. travnja u Španjolskoj.

“Dinamo je eliminirao ozbiljne ekipe, to je ekipa koja je kod kuće snažna, puna talentiranih igrača. Htjeli smo stoga odigrati ozbiljnu utakmicu, dobro se natjecati te se nametnuti na terenu kako oni ne bi mogli iskoristiti svoj individualni potencijal”, rekao je Emery te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovdje nije lako pobijediti, a to potvrđuju njihove ranije utakmice”.

Bio je ovo prvi poraz Modrih ove sezone u Maksimiru, u Europa ligi, a do njega je došlo poslije kaznenog udarca koji je za goste dosuđen u završnici prvog dijela. Do gola se Dinamo dobro držao protiv favoriziranog protivnika, štoviše, Modri su bili bolji, protiv momčadi koja je u ovom natjecanju još uvijek neporažena.

“Nastojali smo onemogućiti Dinamove igrače da trče u napad, a i spriječiti da imaju posjed lopte, onemogućiti ih da razviju igru blizu našeg kaznenog prostora, gdje su opasni. Dinamo je u prvom dijelu zabio gol iz zaleđa, imao dva opasna kornera, njegovi igrači su se u individualnim akcijama približavali, ali u tim trenucima smo se dobro branili. Nakon toga imali smo svoje dobre trenutke te ni u jednom momentu nismo spustili razinu intenziteta i koncentracije, a time i plan koji smo bili pripremili”, kazao je trener Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tjedan dana je uzvrat u Španjolskoj, a aktualni trener Villarreala već je osvajao Europsku ligu, od 2014. do 2016. sa Sevillom. Villarrealov trener tvrdi kako u vrijeme pandemije nema prednosti domaćeg terena, s obzirom da nema gledatelja.

“Ne znam do koje je razine bitno što ćemo sada igrati na svom stadionu jer niti ondje neće biti publike, baš kao što je nije bilo niti ovdje. Zato moramo pružiti napor i biti postojani, tražiti pozitivan rezultat. To je poruka i ideja. Ostati mentalno snažni jer Dinamo ima dobre igrače koji će htjeti pobijediti”, zaključio je trener španjolske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.