Tri Hrvata u finalu Lige prvaka: Liverpool ili Real, bez obzira tko pobijedi slavit će i Hrvat!

Foto: fah

Kako smo već pisali, hrvatski reprezentativac i standardni stoper engleskog nogometnog diva Liverpoola, Dejan Lovren, s velikim nestrpljenjem očekuje svoje prvo finale Lige prvaka. Naime, Liverpool će u finalu igrati protiv Reala, predvođenog Lukom Modrićem te Mateom Kovačićem. Realu je već postalo normalno igrati finale najjače klupske nogometne lige na svijetu, ovo im je treće uzastopno finale. U eri Luke Modrića kraljevski klub uzeo je čak tri Lige prvaka. Bez sumnje, Real je kralj, barem kad su u pitanju europski kupovi. Klub s daleko najviše osvojenih naslova prvaka Europe, daleko iza, na drugom mjestu, je Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska uz Lovrena?

Hrvatska ove godine ima čak tri predstavnika u finalu, Dejan Lovren uvjeren je da će Hrvatska ipak biti većinski uz njega za tjedan dana u Kijevu.

“Čuo sam se sa suigračima iz reprezentacije Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem . Veliki je uspjeh za zemlju sa samo četiri milijuna stanovnika da gotovo svake godine ima barem jednog igrača u finalu Lige prvaka. To je sjajno i za nas i za naciju”, kazao je Lovren za službeni magazin Liverpoola. Naime, Lovren je uvjeren kako će čitava država biti uz TV ekrane 26. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mislim da će većina navijati za mene jer još nisam osvojio Ligu prvaka, dok su njih dvojica to napravili dvije godine zaredom. Svi su ponosni na nas i vidjet ćemo tko će slaviti”, poručio je hrvatski branič te je dodao:

“Ovo je veliki uspjeh za klub i za mene osobno. Bili smo sve bolji kako je natjecanje odmicalo i znali smo što je potrebno kako bi bili uspješni na ovom turniru. Uz finale Svjetskog prvenstva ovo je najveća utakmica koju možete igrati i stvarno joj se veselimo.”

Tko god pobijedi, pobijedit će i Hrvat!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je plasmanom u finale Lige prvaka ostvario tek dio svog sna, želi, naravno, i pobijediti.

“Otkako sam bio dječak sanjao sam osvajanje Lige prvaka . Sada imamo priliku. Moramo opet pokazati karakter i naše vještine te svijetu pokazati da možemo to napraviti…

Je li Lovren u pravu, ili nije, kad kaže kako će Hrvatska ipak biti uz njega, a ne uz kapetana Vatrenih Luku Modrića, odnosno, Matea Kovačića, posve je nevažno. Naime, tko god pobijedi u finalu pobijedit će Hrvat. Velika je to stvar za hrvatski nogomet i nastavak kontinuiteta koji traje već godinama. Naime, godinama na krovu Europe, sa svojim klubovima, sjede i Hrvati. Ove godine, Hrvat je osvojio i Europsku ligu, pritom mislimo na Šimu Vrsaljka, koji se s Atletico Madridom domogao svog prvog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je finale Liga prvaka kruna klupske nogometne sezone, Svjetsko prvenstvo ipak je priča za sebe. Ako će se u kijevskom finalu navijači podijeliti, neki za Real, neki za Liverpool, na SP-u svi će zajedno navijati za Lovrena, Modrića, Kovačića…, za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.