Trnoviti put do finala Lige prvaka: ‘Real ne smiješ nikada podcijeniti’

Foto: snimka zaslona

– Real ne smiješ nikada podcijeniti i nikad nisu mrtvi, pogotovo u Madridu, rekao je Tomislav Ivković u analizi uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani su u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91) okrenuli rezultat i izborili produžetak.

– U 90 sekundi dva gola, cijela kompletna vezna linija je izašla standardna, ušli su klinci koji su izvukli mislili smo već izgubljenu utakmicu. Publika ih je podržala na nevjerojatan način. Kad i pogledamo pred kraj dvoboja ulazili su klinci koji su igrali u drugoj momčadi Reala, mladi, željni. Pokazali su nevjerojatnu odlučnost. Zaista na jedan fantastičan način izvukli su ekipu koja je bila na rubu ponora, dodao je Ivković na HRT-u.

– Ne pamtim da je u Ligi prvaka netko ušao u finale tako trnovitim putem kao Real Madrid. Kako je bilo s PSG-om, Chelseajem, to se dogodilo i u utakmici s Manchester Cityjem. Imamo finale Real Madrid – Liverpool u Parizu. Sigurno je da nas očekuje još jedna perfektna, savršena utakmica, rekao je Anton Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Ancelotti

Obojica su istaknula stratega Madriđana Carla Ancelottija.

– Ancelotti je prenio svoju igračku inteligenciju i iskustvo u trenersku karijeru. Postoji nešto između. Nema biča, nema previše opuštanja i ima savršenu komunikaciju s igračima i to se vidi na terenu. Rijetko sam kad to vidio kod Guardiole, ali danas ga je prebacilo kao da je utakmica gotova. Njegovo ponašanje, grljenje igrača, smijanje, dalo je naslutiti da su dobili utakmicu prije kraja utakmice, ističe Ivković.

– Ancelotti je u svim klubovima u kojima je osvajao prvenstva nije se dugo zadržavao ako pogledate, iako je imao dobre rezultate. Očito ima osjećaj što treba u kojem trenutku učiniti. S time da ne gubi glavu ni u jednom trenutku. U 90. minuti je izgubljena utakmica, a on mirno žvače kaugumu i mirno gleda što se događa. Za razliku od Guardiola koji je u toj završnici vukao najluđe poteze koje možeš napraviti. Izvadio je Mahreza, De Bruynea, dodao je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.