Trokut Bayern – BMW – Audi: U sjeni ludog slavlja u Münchenu spominje se milijardu eura!

Foto: fah

Nogometaši Bayerna, predvođeni hrvatskim trenerom Nikom Kovačem, odigrali su jednu savršenu utakmicu, u savršenoj atmosferi Allianz Arene, utakmicu vrijednu 5:1 pobjede protiv Rebićevog Eintrachta i utakmicu vrijednu novog naslova prvaka. Naime, ovo je moćnom Bayernu 29. naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve je razumljivo slavlje nakon ”gaženja” 5:1 Eintrachta, za koji igra hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, Allianz Arena je eksplodirala, a slavilo se, dakako, i poslije velike pobjede. No, tu nije kraj, Niko s Bayernom može do dvostruke krune s obzirom na predstojeće finale Kupa Njemačke, koje Bavarci igraju 25. svibnja protiv Leipziga na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Međutim, u nizu dobrih vijesti nisu to jedine dobre vijesti za klub iz Muenchena. Naime, prema pisanju njemačkih medija sve je BILO spremno za potpis suradnje između Bayerna i BMW-a, dvaju bavarskih velikih ponosa.  Radi se o ugovoru vrijednom oko 800 milijuna eura, o čemu, nažalost, hrvatski klubovi mogu tek sanjati.  Ipak, priča se zakomplicirala s obzirom da se u cijelu priču uključio još jedan div – Audi. Inače dugogodišnji sponzor Bayerna, koji je ima i udio u vlasništvu njemačkog nogometnog diva od gotovo deset posto.

Ugovor još uvijek traje i to sve do 2025. godine. Audi je, podsjetimo, Bayernu plaćao 30 milijuna eura svake godine, a BMW se uključio te sada nudi, kako smo spomenuli, 800 milijuna eura ne bi li zauzeo mjesto Audija. Drugim riječima, žele otkupiti vlasnički udio Audija . Priča je to, kako neki tvrde, koja zapravo miriše na ”dvostruku igru” Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni čovjek NO-a Bayerna Edmund Stoiber se pohvalio te je potvrdio kako su obje strane potpisale pismo o namjerama: ”Ugovor s Audijem na snazi je do 2025., ali radi se na tome da bude raskinut prije vremena…”

Foto: fcbayern.com

Kada je sve izgledalo gotovo, kada se očekivao samo potpis, BMW je odustao te je optužio u priopćenju Bayern za dvostruku igru. S obzirom na sve, i na navodna lažna obećanja Bayerna BMW-u, Audi je odbio izaći iz kluba te je odbio svoj vlasnički udio propustiti direktnom rivalu iz automobilske industrije. Audi tako Bayernu navodno nudi novi ugovor na 12 godina vrijedan 60 milijuna eura godišnje, uz, dakako, bonuse. Bayern bi u tih 12 godina mogao dobiti cifru od nevjerojatnih milijardu eura. Ako je i igrao dvostruku igru Bayern ju je odigrao maestralno.

Kako sve vedrije, ali i bogatije, izgleda nakon novog naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.