Tucak: Moramo biti strašno bezobrazni, arogantni, puni sebe u bazenu

Foto: snimka zaslona

Hrvatski vaterpolisti zaključili su prvi dio priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 4. do 16. siječnja održati u Dubrovniku i Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Tucka upisali su i dvije pobjede u pripremnim ogledima protiv SAD-a, a između Božića i Nove godine odradit će i posljednju provjeru protiv reprezentacije Srbije.

Tucak će nakon gostovanja u Beogradu odrediti i konačan popis igrača za europsku smotru. Osim Marina Čaglja zasad su svi ostali reprezentativci u punom radnom ritmu.

– Ne pamtim takvu situaciju, uvijek smo imali bitne izostanke i nadam se da će ovoga puta stanje ovakvo i ostati. Istina, pojavio se problem s Lukom Bukićem, ali u dogovoru s liječnicima odradit će ovo Europsko prvenstvo pa nakon njega poraditi na rješavanju tih poteškoća, rekao je Tucak pa priznao kako je u suludom radnom ritmu i on stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imao sam ozbiljnu intervenciju, radilo se o srcu i moglo je biti jako ozbiljno, ali nadam se da smo to sada riješili. Iako to nije pametno, morao sam se vratiti poslu, biti uz momčad, to mi je život i profesija. Ali želim reći da je ovo stresan ritam koji nije normalan.

> Izbornik Tucak predstavio momčad koju okuplja za EP

Neposredno nakon Europskog slijedi i Svjetsko prvenstvo, put je to na kojem će Hrvatska i mnoge druge momčadi voditi žestoku borbu za plasman na Olimpijske igre.

Prvi dio kontinentalne smotre u Dubrovniku donosi mečeve sa Španjolskom, Francuskom i Crnom Gorom. U jakoj konkurenciji želja je izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode izravno u zagrebačko četvrtfinale, a svakako izbjeći posljednju poziciju koja potencijalno vodi u eliminacijski play-off sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nevjerojatno zahtjevna skupina, ali ne razmišljam o rezultatu, nego o tome da imamo konture igre, pozitivnu energiju, pa i dozu sportskog bezobrazluka. Ne slažem se, naime, s mojim prijateljem i kolegom koji kaže da treba biti ponizan, ja želim da budemo strašno bezobrazni, arogantni, puni sebe u bazenu. To je jedini način da ostvarimo ciljeve, naravno u fer i sportskoj borbi. Ponavljam, očekujem da budemo reprezentacija koja će imati glavu i rep, nošeni publikom imat ćemo i dodatni zanos, te se nadam da ćemo ga materijalizirati na najbolji mogući način, zaključio je Tucak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.