Tucak uoči kvalifikacija: ‘Favoriti smo svoje grupe’

Foto: snimka zaslona

Danas se u Zagrebu okuplja hrvatska vaterpolska reprezentacija, pred kojom je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji počinje 14 veljače u Rotterdamu. Uoči važnih kvalifikacija, u Sportu HTV-a je gostovao Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ivica Tucak je rekao kako je turnir u Debrecenu bio jedan određen znak, iako nije bio značajan turnir, ali dao je određene signale što treba napraviti do puta u Rotterdam.

– Dosta igrača u tom trenutku je bilo dosta daleko od idealne forme. To nije ni čudo s obzirom na to da je nekolicina preboljela Covid, dugo su bili odsutni iz bazena, natjecanja su bila prekinuta. U tri, četiri navrata smo pokušavali organizirati pripreme, nismo uspjeli. Međunarodni turnir u Šibeniku pa u Zagrebu, sve je to propalo. Jedino okupljanje je bilo tri, četiri dana prije Debrecena. Iako i u Debrecenu smo na momente pokazali dobru igru. Nismo na kraju imali koncentraciju da pobijedimo Crnu Goru i Mađarsku, iako smo obje utakmice pred kraj utakmice vodili s dva razlike. Bitno je da je meni kao izborniku dalo jasne signale što još moramo napraviti, jedan dio smo u Rijeci učinili, ostaje nam završni dio u Zagrebu. Donijet ćemo odluku hoće li biti 14 ili 15 igrača. Imamo problem ako trojica igrača ili članova stožera budu pozitivni na Covid, tada je reprezentacija izbačena s natjecanja. Napravit ćemo sve da se to ne dogodi. Testirat ćemo se ako treba svaki dan, rekao je.

Istaknuo je kako su Hrvatska, Crna Gora i Grčka na papiru favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zanemariti snagu Rusije, Njemačke, Gruzije, opasnost Brazila i Kanade, to ne smije nikome pasti na pamet. Favoriti smo svoje grupe, to je svima jasno, ali utakmica protiv Rusije i Njemačke će biti pravi izazov. Moramo napraviti što bolji plasman već u grupi. Osam dana i osam utakmica, bit će naporno i fizički i psihički, zbog toga radimo ove pripreme, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.