Turska svladala Češku i izbacila je s Eura

epa11440189 Arda Guler of Turkey (R) in action against Ladislav Krejci of the Czech Republic during the UEFA EURO 2024 group F soccer match between Czech Republic and Turkey, in Hamburg, Germany, 26 June 2024. EPA/ROBERT GHEMENT

Turska je u direktnom dvoboju za plasman u osminu finala bila bolja od Češke s 2:1 i tako se plasirala dalje na Euru u Njemačkoj, dok se Češka s jednim bodom morala oprostiti od natjecanja. Gruzija je pak senzacionalnom pobjedom nad Portugalom u debiju osigurala također prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska je povela u 51. minuti golom kapetana Hakana Čalhanoglua. Iako je od 20. minute igrala s igračem manje, zbog isključenja Antonina Baraka, Češka je u 66. minuti uspjela izjednačiti, a strijelac je bio češki kapetan Tomaš Souček. Konačnih 2-1 postavio je Čenk Tosun u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Češka je samo pobjedom mogla računati na plasman u osminu finala, a Turcima je bilo dovoljno osvojiti i bod za osvajanje drugog mjesta. Više od toga Turci nisu mogli, jer je Portugal već nakon dva kola osigurao prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.