U finalu vaterpolske Lige prvaka grčki Olympiacos i mađarski Ferecnvaros

Foto: fah

Za naslov pobjednika vaterpolske Lige prvaka u subotnjem finalu borit će se aktualni prvak grčki Olympiacos i mađarski Ferencvaros, nakon što su u subotnjim polufinalnim dvobojima na Final 8 turniru u Hannoveru Grci sa 12-11 nadigrali talijanski Pro Recco, a Mađari sa 9-7 bili bolji od španjolske Barcelonete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferencvaros u prvo finale elitnog europskog klupskog natjecanja Denes Varga s tri pogotka i Nikola Jakšić koji je postigao dva gola. Najbolji strijelac Barcelonete je s tri pogotka bio Granados Ortega.

Španjolci su većim dijelom dvoboja bili u prednosti, u posljednjih sedam minuta ušli s dva gola viška (7-5), ali su do kraja dvobja ostali bez pogotka. Mađari su do prvog vodstva (8-7) stigli tek tri i pol minute prije kraja i završnom serijom 4-0 izborili mjesto u svom prvom finalu Lige prvaka ili Kupa prvaka, gdje ih čeka branitelj naslova, grčki Olympiacos.

Grcima je 38 sekundi prije završetka dvoboja s Pro Reccom pobjedu donio Konstantin Genidounias koji je dalekometnim šutom svladao hrvatskog reprezentativnog vratara Marka Bijača i donio Olympiacosu drugo uzastopno finale, a treće u posljednje četiri sezone. Za to velike zasluge ima hrvatski vratar Josip Pavić, koji je imao osam obrana, baš kao i Bijač na drugoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fountoulis je predvodio strijelce Olympiacosa s tri pogotka, a pobjedi su doprinijeli i hrvatski reprezentativci Paulo Obradović i Andro Bušlje. Obradović je postigao dva, a Bušlje jedan pogodak. Kod Pro Recca najbolji strijelac je bio Aleksandar Ivović s tri pogotka. Hrvatski reprezentativac Luka Bukić dvaput je bio stijelac, a Nikša Dobud je postigao jedan gol.

Finalni dvoboj Olympiacosa i Ferencvarosa na rasporedu je u subotu s početkom u 20.30 sati, dok će se od 19 sati za 3. mjesto boriti Pro Recco i Barceloneta.

Hrvatski prvak dubrovački Jug CO u petak je sa 11-8 nadigrao talijanski BPM Sport Management i u subotu (16.30 sati) će se boriti za peto mjesto protiv talijanske Brescie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.