U kakvom je stanju bivši napadač Vatrenih Nikica Jelavić stigao u Lokomotivu, ako je prije mjesec dana za Hajduk bio nespreman?

Foto: fah

Nakon što je Lokomotiva, inače hrvatski doprvak, ispala praktički bez ispaljenog metka protiv Rapida u kvalifikacijama za Ligu prvaka iznenađujuće stigla je vijest da je klub pojačao bivši hrvatski reprezentativac, Nikica Jelavić. Nije Jelavić, gledajući samo ime i prezime nogometaša, bilo tko, riječ je o igraču koji je svojedobno bio jedan od najvažnijih hrvatskih napadača, koji je zabijao na Europskom prvenstvu za Hrvatsku, primjerice 2012. pod vodstvom Slavena Bilića Irskoj, kada su Vatreni slavili 3:1. Igrao je za Vatrene i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada je izbornik bio Niko Kovač. Zabio je Jelavić i slavnom Manchester Unitedu, zabijao je i u finalu Liga kupa za pobjedu protiv Celtica u finalu Liga kupa. Nakon svega bivši centarfor Vatrenih s 35 godina, dakle, koliko ima i Ronaldo, vratio se u HNL. Samo što Jelavić ipak nije Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvom je stanju Nikica Jelavić, koji je svojedobno odbio mogućnost povratka u Hajduk pod izlikom da ”ne može stajati na nogama”? Naime, bilo je to prije samo mjesec dana kada je Jelavić na pitanje novinara Večernjeg lista  da li bi se vratio u Hajduk i pomogao klubu odgovorio vrlo jasno:

“Ma gdje ću im ja pomoći, ne mogu se maknuti. Jedino mogu drukati s tribina. To je nerijetko u prošlosti bila Hajdukova pogreška – što je dovodio starije igrače koji nisu bili na visokoj razini. HNL je napredovao i ako nisi sto posto spreman, ne možeš više igrati.”

Dakle, ako je prije tridesetak dana bio nespreman kako se u rekordnom roku uspio spremiti s obzirom da je Lokomotivin direktor Božidar Šikić kazao kako Jelavić u Lokomotivu dolazi “u odličnom tjelesnom stanju”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nikica Jelavić je u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi igrao prije 13 godina, dakle, 2007. godine i to kao nogometaš Hajduka. Ozlijede su ga zaustavile u pokušaju da se u HNL-u potvrdi ono što se kasnije potvrdilo u inozemstvu. Naime, Jelavić je doista bio jedan od najboljih naših napadača, poglavito u igri glavom u šesnaestercu, mnogi su ga smatrali klasičnim centarforom, ”kraljem kaznenog prostora.” U Glasgow Rangersu Jelavić je sjajnim igrama 2012. godine izborio se za transfer u Premiership, odnosno u Everton. Mnogi smatraju kako mu je upravo to razdoblje bilo najbolje nogometno razdoblje karijere. Ipak, povratak Jelavića u HNL izazvao je veliko medijsko zanimanje, a što je već samo po sebi dobro za nogomet, tek će se vidjeti što Jelavić danas može u odnosu na ono što je mogao prije sedam – osam godina.

Zadnje četiri godine Nikica Jelavić je igrao u Kini i to za drugoligaše Beijing Renhe te Guizhou Hengfeng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.