U Maksimiru vrlo blizu dogovor s igračima i trenerom te usuglašavanje stavova?

Foto: snimka zaslona, fah, montaža narod.hr

U Dinamu i dalje vrije, s jedne strane igrači i trener Nenad Bjelica, s druge strane Uprava kluba, a veći dio navijača uz igrače i šefa nepostojećeg stručnog stožera.  Navodno je kamen spoticanja smanjenje plaća, iako mnogi ovo vrijeme koriste kako bi neopravdano radnicima smanjili plaću te su takvu priliku jedva dočekali kod nogometa i sporta općenito to nije slučaj. Naime, pandemija koronavirusa paralizirala je diljem svijeta sportska natjecanja, nogomet se igra još samo u Bjelorusiji, gdje je u tijeku ”traktor terapija”, koja očito daje rezultata s obzirom na broj zaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Dinamu, iako je Uprava kluba smijenila cijeli stručni stožer Nenada Bjelice, a zbog činjenice da su igrači prve momčadi, predvođeni trenerom, odbili smanjenje plaća, navodno je trener spreman doći na razgovore i pregovore u Maksimir. Ima li uopće izbora? U kakvoj bi situaciji radio Bjelica ako bi ostao s obzirom da je svim njegovim ljudima pokazan put prema izlaznim vratima? I Bjelici, i Dinamu, i igračima, najbolje je postići dogovor.

Trener Modrih je kod potpisivanja svog prvog ugovora s Modrima inzistirao na dolasku svog stručnog stožera, to je bio uvjet potpisivanja kontrakta sa zagrebačkim klubom. To samo pokazuje koliko su mu ti ljudi važni, koliko mu znače. Isto tako zna da bi i on dobio otkaz da nema ugovor kakav ima, a ima super povoljan ugovor, pišu Sportske novosti.

Postavlja se pitanje zašto je Dinamo potpisao takav ugovor s Nenadom Bjelicom do ljeta 2021. godine, a da na neki način nije zaštitio svoje interese? Primjerice, klauzulom da mu se u slučaju otkaza isplati novac za npr. budućih šest mjeseci, a ne do kraja isteka ugovora. Tako je bilo kod prvog potpisivanja ugovora, ali kad je potpisivao novi dvogodišnji ugovor ta klauzula nije uglavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki kažu kako je odgovor na ovo pitanje ”krajnje jednostavan”. Je li doista? Ozbiljan klub promišlja ozbiljno i spreman je na krizne situacije, možda ne na pandemiju koronavirusa, ali svakako da na činjenicu da Modri ostanu bez europskih kupova, sjajne zarade u Ligi prvaka te Europskoj ligi, a što je u svakom slučaju zasluga trenera te nogometaša. Predvođen Bjelicom Dinamo je nakon gotovo pola stoljeća vidio europsko proljeće.

Prema nekim informacijama, koje već drugi puta serviraju Sportske novosti, Bjelica i igrači će usuglasiti svoje stavove s klupskim čelništvom te bi se s vremenom sve moglo smiriti. Što to zapravo znači za trenera? Vjerojatno sporazumni odlazak. Previše je daleko sve otišlo, a nije od jučer, da bi se moglo nastaviti tamo gdje se stalo.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.