U Njemačkoj idućeg vikenda nastavlja se nogometna sezona, dvojica se zarazila pa jedan klub ne može igrati

Foto: Snimka zaslona

U Njemačkoj će klubovi već idućeg vikenda krenuti s nastavkom sezone, nastavlja se Bundesliga, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa prije otprilike dva mjeseca. No, neće svi moći krenuti s nastavkom sezone kako je najavljeno. Naime, njemački drugoligaš, Dynamo iz Dresdena, jedan je od njih. Naime, klub je cijelu svoju prvu momčad morao staviti u karantenu nakon što su otkrivena dva nova slučaja zaraze koronavirusa, zbog toga Dynamo neće moći, kako je najavljeno, odigrati prvu utakmicu nastavka prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi igrači i trenerski stožer Dynama iz Dresdena morat će u izolaciji provesti 14 dana. Imena dvojice zaraženih igrača, koji nisu pokazivali nikakve simptome, nisu objavljena.

Dynamo iz Dresdena tako je postao prvi klub u dvije njemačke profesionalne nogometne lige (DFL) koji neće moći nastaviti prvenstvo kako je predviđeno u nedjelju 17. svibnja. Inače zadnji kub na ljestvici druge lige trebao je igrati utakmicu 26. kola u Hanoveru, prenosi portal 24 sata.

”Činjenica je da sljedećih 14 dana nećemo moći ni trenirati ni igrati utakmice”, pojasnio je sportski direktor Dynama Ralf Minge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvog testiranja, dok je momčad trenirala u malim grupama, jedan je igrač bio pozitivan na Covid-19. Zdravstvene službe Dresdena tada su odlučile samo njega staviti u karantenu od 3. svibnja.

U drugom valu testiranja 4. svibnja nije otkriven ni jedan zaraženi ni među igračima ni među trenerima. Od četvrtka momčad je počela kolektivno trenirati i do danas su održali dva treninga.

Njemačka, jedna od europskih zemalja koja se dobro uhvatila u koštac s panedmijom koronavirusa, prva je od pet velikih liga koja je odlučila nastaviti nogometno prvenstvo 16. svibnja bez gledatelja. I prva i druga njemačka liga su prekinute sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.