Još jedan tenisač protiv Đokovićeve inicijative: ”Lako je njemu biti humanitarac, ja bih radije pomogao sugrađanima koji su gladni i umiru”

đoković
Foto: Snimka zaslona

Nakon Dominica Thiema i Mihaila Južnija Guido Pella je još jedan tenisač koji se protivi populističkoj ideji srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je u svojoj karijeri zaradio preko 140 milijuna eura te naokolo, kako neki tvrde, ”šakom i kapom dijeli mrvice…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što zapravo želi Novak Đoković?

Naime, srpski tenisač želi da prvih 100 tenisača sa svjetske ATP ljestvice pomognu slabije rangiranim tenisačima, koji su tijekom pandemije koronavirusa ostali bez primanja. U čemu bi se zapravo sastajala ta pomoć? U fond za pomoć uplatio bi svaki tenisač iznose sukladno poziciji na ljestvici.

Prema prijedlogu Novaka Đokovića prvih pet tenisača ATP ljestvice uplatili bi u fond 30 000 dolara, oni od 5. do 10. mjesta po 20 tisuća dolara, oni od 10. do 20. mjesta po 15 tisuća dolara, od 20. do 50. po 10 tisuća dolara. Tenisači rangirani od 50. do 100. pozicije po 5 tisuća dolara. Ako bi se tome dodali iznosi koje bi uplatili najbolji igrači parova, pa Grand Slam turniri, ATP, skupilo bi se oko 4.5 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je više tenisača koji se tome protive, jedan od njih je i spomenuti Pella.

“Većina nas ne može se po financijskoj situaciji usporediti s Novakom, Rafom ili Rogerom, koji su karijeri zaradili preko 100 milijuna dolara i stvarno im nije problem da budu humanitarci tako što će dati po 30 tisuća dolara u fond. Lijepo je pomagati, ali to ovako nema smisla. Osim toga, nijedan tenisač ne gladuje. Ja bih radije pomogao svojim sugrađanima koji su gladni i umiru. U ovoj situaciji važno je i hitno pomoći njima, a ne sportašima”, poručio je argentinski tenisač, inače 35. prema ATP ljestvici, koji je u svojoj karijeri zaradio gotovo trideset puta manje od Đokovića.

Inače, Pella je pokušao i na konkretnim primjerima pokazati koliko Đokovićev prijedlog ima malo smisla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cristian Garin nedavno je sa 60. napredovao na 18. poziciju, ali on je jako kratko i samo formalno Top 20 igrač, pa ga se ne može smatrati da i stanjem na računu spada u taj razred. Ili Jack Sock, koji je van Top 200 i samim tim bi dobio pomoć iz fonda, a u karijeri je zaradio više od 10 milijuna eura”, poručio je Pella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.