U utorak u Osijeku starta drugi “Tour of Croatia”

Drugo izdanje biciklističke utrke “Tour of Croatia” započet će u utorak u 10 sati u Osijeku gdje starta prva etapa koja će nakon 235 kilometara završiti u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka će, nakon šest etapa tijekom kojih će natjecatelji prijeći oko 1000 kilometara, završiti u nedjelju na Markovu trgu u Zagrebu.

U odnosu na prošlogodišnje inauguralno izdanje vidljiv je kvalitativni pomak u broju etapa sa pet na šest, ali i momčadi, jer će ove godine u Hrvatsku doći pet sastava s “WorldTour” licencom, dok prošle godine nije nastupila niti jedna ekipa iz najvišeg ranga.

Nažalost, niti ove godine neće biti niti jednog od dvojice hrvatskih vozača koji nastupaju u najjačem rangu svjetskog biciklizma. Iako će momčad Tinkoff, za koju nastupa Robert Kišerlovski doći u Hrvatsku, naš vozač nije među osmoricom vozača prijavljenih za ovu utrku, jer ovoga tjedna nastupa na velikim jednodnevnim utrkama u zemljama Beneluxa, dok momčad Kristijana Đuraseka Lampre neće nastupiti. Tako će najtrofejniji hrvatski vozač koji će se pojaviti na startu biti 37-godišnji veteran Radoslav Rogina, koji nastupa za slovensku momčad Adria Mobil. Uz njega, od hrvatskih vozača doći će Matija Kvasina i Josip Rumac, koji ove sezone nastupaju za azerbajdžanski sastav Synergy Baku Cycling Project, Bruno Maltar kao član slovenske Radenske, dok će u sastavu Meridiane Kamen iz Pazina biti Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković i Paolo Rigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji pobjednik Poljak Maciej Paterski vraća se sa svojom momčadi CCC braniti naslov, ali za razliku od lani kada je taj sastav dominirao utrkom ovoga će puta imati mnogo teži zadatak zbog jače konkurencije. Među favorite mogu se svrstati Portugalac Sergio Paulinho (Tinkoff), Južnoafrikanac Reinhardt Janse Van Rensburg (Dimension Data), Austrijanac Riccardo Zoidl (Trek) i Talijan Nicola Boem (Bardiani CSF).

Posebno atraktivne mogle bi biti završnice ravničarskih etapa, jer su svoj dolazak u Hrvatsku potvrdili neki od ponajboljih svjetskih sprintera današnjice. Izdvaja se ime Britanca Marka Cavendisha (Dimension Data), pobjednika čak 25 etapa na “Tour de Franceu”, te bivšeg svjetskog prvaka i pobjednika velike jednodnevne utrke “Milano- San Remo”. Oštru konkurenciju Cavendishu predstavljat će Talijani Matteo Pelucchi (IAM Cycling), Giacomo Nizzolo (Trek), Andrea Guardini (Astana) i Francesco Chicci (Androni Giacottoli), te Australac Matthew Goss (One Pro Cycling).

Utrka “Tour of Croatia” održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, te Vlade Republike Hrvatske, dok su partneri utrke među ostalima Grad Zagreb i Parkovi Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RASPORED ETAPA:

1. etapa, 19. travnja: Osijek – Varaždin (235.1km)

2. etapa, 20. travnja: Plitvice – Split (240km)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. etapa, 21. travnja: Makarska – Šibenik (190.8km)

4. etapa, 22. travnja: Crikvenica – Učka (122km)

5. etapa, 23. travnja: Poreč – Umag (40.3km – momčadski kronometar)

6. etapa, 24. travnja: Sveti Martin na Muri – Zagreb (177.5km)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.