U Varaždinu ipak došlo do nereda: Torcida napala policiju, nekoliko navijača preskočilo ogradu…

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u Varaždinu su pobijedili istoimeni klub sa 3:0. Utakmica će se pamtiti i po prvom uvođenju VAR provjere u HNL-u, ali i po neredima koji su se dogodili nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Policijska uprava Varaždinska je objavila nakon susreta u Varaždinu neke zanimljive pojedinosti vezane uz događanja koja nemaju puno veze sa sportom.

“Po završetku nogometne utakmice oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je  oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Naime, u varaždinsku policijsku postaju na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja.

“Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.”, objasnili su iz policije.

Što se dogodilo? Naime, nekoliko je navijača splitskog kluba preskočilo ogradu na stadionu unatoč molbi da ostanu pola sata poslije utakmice na tribinama iz sigurnosnih razloga. Policija je reagirala i sukobila se s navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.