U ženskom finalu Wimbledona Serena Williams i Garbine Muguruza

epaselect epa04838759 Garbine Muguruza of Spain celebrates winning against Agnieszka Radwanska of Poland during their semi final match for the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 09 July 2015. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

U finalu turnira tenisačica na ovogodišnjem izdanju Wimbledona igrat će prva igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams i Španjolka Garbine Muguruza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada, 21-godišnja Muguruza u prvom je polufinalnom susretu sa 6-2, 3-6, 6-3 svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku i tako stigla do svog prvog nastupa u finalu na nekom “grand slam” turniru u karijeri.

U drugom polufinalu peterostruka wimbledonska pobjednica Williams uvjerljivo je sa 6-2, 6-4 bila bolja od pobjednice najvećeg svjetskog turnira iz 2004. Ruskinje Marije Šarapove. Bio je ovo 20. međusobni ogled Williams i Šarapove i 18. pobjeda Amerikanke, od toga 17. zaredom, a druga ove godine, nakon slavlja u finalu Australian Opena.

Pobjedom protiv Šarapove Williams je stigla nadomak toga da po drugi put u karijeri u svom vlasništvu istovremeno ima naslove na sva četiri “grand slam” turnira, najbolja je bila na US Openu prošle godine, te na ovogodišnjim izdanjima Australian Opena i Roland Garrosa. Williams je već jednom u karijeri istovremeno držala naslove na sva četiri najveća turnira, nakon što je osvojila Roland Garros, Wimbledon i US Open 2002., te Australian Open 2003.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Williams dosada osvojila 20 “grand slam” naslova u pojedinačnoj konkurenciji, te se nalazi na trećem mjestu svih vremena. Više naslova od nje imaju samo Australka Margaret Court (24) i Njemica Steffi Graf (22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.