Udarna sportska vijest svjetskih medija: Čilić je dokazao da Federer nije nesavladiv

“Kakvo iznenađenje, kakva sjajna predstava, kakav majstor”, govorio je komentator pri završetku televizijskog prijenosa Eurosporta dvoboja Hrvata Marina Čilića i Švicarca Rogera Federera. Svi svjetski mediji veliku pozornost daju pobjedi Hrvata nad dosad praktički nesavladivim švicarskim tenisačem…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Times, pak, ističe, da su se u polufinalu US Opena dogodila dvije senzacije. “Najprije je Japanac Nishikori uzeo mjeru favoriziranom Srbinu Đokoviću, da bi potom uslijedila još veća senzacija, Hrvat Čilić poigrao se s Federerom”.

CNN, nadalje, ističe, kako se “finale igra u ponedjeljak a to će biti osmi meč između najboljeg japanskog i najboljeg hrvatskog reketa. Nishikori je pet puta slavio, dok su dva meča otišla na Čilićevu stranu”.

Hrvatske agencije čije izvještaje prenose i strani mediji navode da je pobjedom nad Federerom Čilić je postao četvrti hrvatski tenisač koji se probio do pojedinačnog finala na Grand Slam turnirima. Željko Franulović i Nikola Pilić gubili su finala u Roland Garrosu, a Goran Ivanišević je poražen u svoja prva tri wimbledonska finala da bi 2001. dočekao konačan trijumf na travi u All England Clubu. U ponedjeljak će njegov učenik imati priliku postati drugi Hrvat s Grand Slam naslovom. Uspije li, u tom će Čilićevom trofeju biti i velike Ivaniševićeve zasluge, jer je darovitog tenisača uspio pretvoriti u potencijalnog Grand Slam pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski mediji citiraju tihe riječi svog ljubimca, Rogera Federera. Nakon što ga je Čilić eliminirao Federer je zborio:

– Jednostavno, Marin je odigrao fantastično. Ovo nije bio moj najbolji dan, ali nisam mogao puno toga napraviti. Kada je trebalo, Marin je servirao sjajno. Svaka mu čast, odigrao je nevjerojatno. Ovo je prvi puta da me Čilić pobijedio. Bio je nezaustavljiv. Nisam mu se uspio približiti i narušiti mu koncentraciju, nisam mu uspio ući u glavu. Vjerujem da ću jako brzo zaboraviti ovaj meč.

Britanci vole Gorana Ivaniševića zbog njegova četiri finala Wimbledona i osvajanja prestižnog engleskog turnira 2001. godine. Danas je Ivanišević trener Marina Čilića i medijski zanimljiv i eksponiran…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponosan sam! Ovo je sigurno najbolji Marinov meč, ovo je bila teniska perfekcija. Dobiti Federera na središnjem terenu u tri seta, to je zaista impresivno. Svaka čast, pucam od ponosa! Isplatio se sav trud, svi teški treninzi. Što reći za finale? Sučeliti će se dva igrača kojima je ovo prvo finale, a oba su odigrali mečeve života u polufinalu. Biti će strašno nervozni u ponedjeljak, ali ovo je velika prilika obojici da se popnu na Mount Everest. Biti će interesantno, ovakvo finale nitko nije očekivao, ali ovo je dobro za tenis. Naravno, Nishikori i Čilić nisu nepoznati igrači, ali naravno da nitko nije očekivao da će oni igrati u finalu.

Riječi Marina Čilića prenose baš svi svjetski mediji.

– Od prvog do posljednjeg poena bilo je savršeno. Apsolutno najbolji tenis u mom životu. Nije bilo lako, ovo mi je ipak bilo drugo polufinale u životu i trebalo je izdržati taj pritisak. I pritisak publike također, cijeli stadion je navijao za Federera. Strašno sam servirao i ti besplatni poeni su mi omogućili lakše disanje. Čeka me Nishikori, nadigrao je Đokovića i to malo tko može. Ponedjeljak će bit poseban dan za obojicu, biti će tu puno emcija. Nishikori sjajno igra s osnovne linije, ja moram nastaviti ovako i pokušati mu razbiti ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.