Ude osmi na konju s hvataljkama na Test Eventu u Riju

Foto: fah

Nakon što je u subotu sjajnim nastupom u višeboju uvjerljivo osigurao svoje treće Olimpijske igre za redom, Filip Ude je u ponedjeljak ponovno nastupio na konju s hvataljkama u Rio de Janeiro, na Test Eventu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinačnom finalu na konju s hvataljkama, natjecanju koje je u neku ruku samo nagrada vježbačima i još jedna provjera sprava i olimpijske dvorane, Filip je završio kao osmi zbog dva pada s ocjenom 12,833.

Plan mu je bio pokušati izvesti sve najjače elemente koje zna, vježbu sa startom od 7.1 koju će pripremiti za Olimpijske igre, no kako tu vježbu nije ni trenirao zbog fokusiranja na višeboj, nije se ni moglo očekivati čudo od nje.

“Pao sam na Busnariju i nakon ruskih kola, još raširio i noge na vugonjanu. Pokušao sam sve što znam, ali kako sam do sada trenirao vježbu od 6.2, za ovih 7.1 nisam još spreman. Ali, dogovorili smo se da bez obzira na sve idemo pokušati. Tu vježbu treba jako puno trenirati, a nisam imao vremena i za nju i za višeboj. Sad tek krećem s pravim treninzima na konju da do Rija sve bude OK”, rekao je Ude nakon nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedio je Kinez Wei Sun sa 15,566 ispred Amerikanca Johna Orozca sa 15,066 i Mađara Vida Hidvegija sa 14,700.

Bez obzira na ovo finale, hrvatska gimnastička reprezentacija više nego zadovoljna vraća se iz Rija. Oba naša kandidata, i Filip Ude i Ana Đerek kući dolaze s vizama za Olimpijske igre, a to je bio njihov jedini zadatak na Test Eventu. Donijeti Hrvatskoj i treće uzastopne Olimpijske igre i u ženskoj i u muškoj sportskoj gimnastici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.