UEFA-ina momčad godine

UEFA, Europska nogometna asocijacija i krovna organizacija europskog nogometa organizirala je preko svoje internetske stranice uefa.com glasovanje o momčadi godine 2014. Kao što je već napisano, odaziv je bio ogroman. Naravno, najveći broj glasača bio je iz Europe (69%). Azija i Južna Amerika dale su zajedno 22% glasova, gotovo 2 milijuna, a ostali kontinenti tek pokoji postotak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je i distribucija navijačkih glasova po klubovima. Tako su navijači Reala iz Madrida dali 18% glasova od ukupnog broja, a neočekivano slijede navijači Galatasaraya sa 16%, Barcelone 11% i Fenerbahcea sa 6%. Očito je privrženost Turaka nogometu velika.

Najveći broj glasača je bio star između 18 i 24 g. (gotovo 50%), dok je najmanje glasovalo ljudi sa 50+ godina, svega 2%.

Momčad godine po izboru navijača izgleda ovako (u sustavu 4-1-2-3):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golman: Manuel Neuer (Bayern, Njemačka)

Bočni obrambeni igrači: Lahm (Bayern, Njemačka) i Sergio Ramos (Real,Španjolska)

Stoperi: Alaba (Bayern, Austrija) i Godin (Atletico Madrid, Urugvaj)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji vezni: Kroos (Real, Njemačka)

Ofenzivni bočni vezni: Robben (Bayern, Nizozemska) i Di Maria (Manchester U, Argentina)

Napadači: Ronaldo (Real, Portugal), Messi (Barcelona, Argentina) i Ibrahimović (PSG, Švedska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.