UEFA odlučila proširiti Ligu nacija: Hrvatska ostaje među elitom

Foto: fah

Održana je sjednica Izvršnog odbora UEFA-e na kojoj je odlučeno kako će A liga Lige nacije umjesto dosadašnjih 12 reprezentacija brojati 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako ostati u najelitnijem rangu bez obzira što je u posljednjem izdanju, kada je bila u skupini s Engleskom i Španjolskom, završila na posljednjem mjestu. Osim Hrvatske u A ligi će tako ostati i Njemačka, Poljska te Island iako su trebale preseliti i niži rang.

No, još nije jasno što će točno plasman u Ligi nacija značiti za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

SKUPINE LIGE NACIJA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A LIGA: Hrvatska, Njemačka, Poljska, Island, Švedska, Ukrajina, Danska, Portugal, Nizozemska, BiH, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija.

LIGA B: Rusija, Austrija, Wales, Češka, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Bugarska, Izrael, Mađarska, Rumunjska.

Liga C: Grčka, Albanija, Crna Gora, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Luksemburg, Armenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga D: Gibraltar, Farski otoci, Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.