UEFA se pokajala? Pozvali Kloppa u svoje sjedište, a on im poručio: ”Hitno promijenite VAR, neke stvari nisu u redu”

Foto: fah

Krovna europska nogometna asocijacija, UEFA,  pozvala je njemačkog stručnjaka i menadžera Liverpoola, Jurgena Kloppa, da govori na trenerskoj konferenciji u Nyonu. No, da su znali što će Klopp reći vjerojatno ga ne bi ni zvali. Naime, Nijemac je ponuđenu mu priliku iskoristio kako bi kritizirao uvođenje VAR tehnologije, zapravo, prije svega način uporabe spomenute video tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački trener pozvao je one koji o tome odlučuju na promjene u sustavu pomoći video tehnologije sucima na terenu, a sve kako bi suci efikasnije donosili odluke

“VAR mora napredovati. Znamo da ne može biti 100 posto točan, ali postoji nekoliko stvari s njim koje nikako nisu u redu. Napredak se mora napraviti prilikom igranja rukom i zaleđa. Nitko nije savršen, ne traži se perfekcija. Ali odluke moraju biti ispravne i to što prije”, kazao je menadžer aktualnog prvaka Europe.

Reakcija Jurgena Kloppa više je nego korektna s obzirom na ono što se događalo u super derbiju engleskog nogometa prošlog vikenda kada je njegov Liverpool došao do velike pobjede protiv Manchester Cityja (3:1) zahvaljujući greškama video asistenata. Liverpool je možda tom pobjedom i prelomio ovu sezonu barem što se tiče engleskog prvenstva s obzirom da u ovom trenutku imaju čak devet bodova prednosti ispred Citya, inače aktualnog prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali VAR je pogriješio u jednoj situaciji, a možda čak i dvije, bio je kazneni udarac za City nakon što su igrači Liverpoola u svom šesnaestercu igrali rukom. Međutim, jedanaesterac nije dosuđen, s druge strane drugi gol Liverpoola postignut je odmah nakon što za Manchester City nije dosuđen kazneni udarac.  Previše pogrešaka za jednu video tehnologiju, a u posljednje vrijeme sve ih je više. Nedavno je tako protiv Šahtara i hrvatski prvak Dinamo oštećen u 4. kolu Lige prvaka na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.