Ugledni španjolski AS uvrstio Luku Modrića u idealnu momčad prvenstva Španjolske: Nema Suareza, Neymara, Kroosa…

Foto: as.com

Nogometaši Reala osvojili su naslov prvaka Španjolske, nakon 2012. godine na Santiago Bernabeu vraćena je titula, kraljevi su je preoteli od Barcelone, najomraženijeg protivnika. Tim je, naravno, zadovoljstvo veće. Sjajnim rezultatima Reala uvelike je pridonio hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je zapravo bio kolovođa, dirigent igre kluba. Ronaldo je zabijao, Luka režirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter

Vrijednost i učinak Luke Modrića prepoznali su i brojni španjolski mediji, uključujući i ugledni AS, koji je objavio idealnu momčad proteklog prvenstva La Lige, u idealnoj momčadi našlo se mjesta i za kapetana Vatrenih Luke Modrića. Neki smatraju kako će biti brojnih prigovora na odabir AS-a, međutim, teško je svima udovoljiti, sezona u Premier ligi bila je iznimno duga i trebalo je analizirati sezonu od početka do kraja kako bi se dobio neki pravedniji pregled igara najvećih zvijezda španjolskog prvenstva. Nema medija koji će, primjerice, izostaviti Ronalda ili Lionela Messija, no, zato nitko drugi nije nedodirljiv.

Najveće je iznenađenje ipak u činjenici da u prvih 11 nije bilo mjesta za najboljeg igrača Atletica, inače trećeplasirane momčadi Primere, Antoine Griezmanna, sjajnog francuskog reprezentativca iza kojeg je jedna velika sezona. Radi se o igraču koji je prošle godine bio kandidat za Zlatnu loptu. Nevjerojatno, ali istinito, nema ni jednog Neymara iz Barcelone, nema čak ni sjajnog Nijemca iz Reala, Tonija Kroosa, koji je također sezonu odigrao vrhunski, posebno samu završnicu prvenstva Španjolske. Nema čak ni golgetera Barcelone Urugvajca Luisa Suareza, jednog od najboljih napadača svijeta.

No, zato ima Luke Modrića, svoje je mjesto u prvih 11 pronašao i Slovenac Jan Oblak, sjajni golman Atletico Madrida. Uz Modrića i Oblaka, tu su još i Dani Carvajal iz Reala, Gerard Pique iz Barcelone, Cristiano Ronaldo (Real), Lionel Messi (Barcelona), Vitolo (Sevilla), Matteo Musacchio (Villarreal) Theo Hernández (Deportivo Alavés) Stephen N’Zonzi (Sevilla), Iago Aspas (Celta Vigo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.