Uhićena jedna osoba, a identifikacija drugih napadača koji su osramotili Hrvatsku još traje

fah

Još se čekaju službene informacije o napadačima koji su izazvali nerede na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije u Saint Etienneu. Navodno je uhićena samo jedna osoba, a identifikacija drugih napadača koji su osramotili Hrvatsku još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će se održati sastanak premijera Tihomira Oreškovića s ministrima Mirom Kovačem, Vlahom Orepićem, Antom Šprljom i Predragom Šustarom na kojem će se razmotriti mogućnosti rješavanja problema s huliganima, moguće i zakonskim izmjenama. Hitnu sjednicu Vlade zatražila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Jasno je da je riječ i o velikom propustu Francuza, koji su bili upozoreni – da se spremaju neredi i dopustili da se pirotehnička sredstva unesu. Očevici govore da uopće nisu bili pretraženi na ulazu u stadion.

Najava diverzije je bilo. Kako su huligani i baklje dospjeli na utakmicu, tko je odgovoran? HNS kaže da jepolicija trebala odraditi svoj posao, policija pak odgovara da su napravili sve što su trebali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova iznenađen je i mjerama osiguranja u Francuskoj. Naime, podatak da je 25 ljudi pod zaštitnim mjerama, koji su ispred stadiona uočeni neposredno prije početka utakmice, po odluci direktora utakmice pušteno na stadion te činjenica da se bakljada dogodila bacaju sumnju na rad francuske policije.

Postoje ozbiljne naznake pokušaja diverzije i na sljedećoj utakmici. HNS stalno prima dojave.

Odvjetnik koji već godinama zastupa članove navijačkih skupina smatra kako je hrvatska incijativa da kažnjava izgrednike koji su počinili prijestupe u drugim državama neprovodiva. Osvrnuo se i na ponašanje medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će UEFA donijeti odluku o mogućoj kazni. Jutarnji prenosi riječi delegata utakmice kako bi nam olakotna okolnost mogla biti činjenica što su navijači sami htjeli spriječiti huligane. Ali šteta je već počinjena. Umjesto na teren, sve će oči biti uprte na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.