Ukrajina se pobunila: Bojkotirat će natjecanja s ruskim sportašima

ukrajina
Foto: fah

Ukrajinskim sportašima neće biti dopušteno sudjelovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. ako se budu morali natjecati protiv Rusa, poručili su iz Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je donesena nakon prijedloga ministra sporta Vadima Huttsaita, koji je također predsjednik Ukrajinskog olimpijskog odbora.

– Na sjednici vlade donesena je protokolarna odluka na prijedlog kolege Huttsaita da u kvalifikacijskim natjecanjima sudjelujemo samo tamo gdje nema Rusa, rekao je Nemčinov dodavši kako bi nacionalni savezi koji ignoriraju odluku mogli biti sankcionirani.

Naime, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) izdao je u utorak preporuke za postupni povratak u međunarodna natjecanja za ruske i bjeloruske sportaše kao neutralne sportaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek se očekuje odluka o sudjelovanju ruskih i bjeloruskih sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu. Ukrajina je već poručila da će bojkotirati Igre 2024. ako se Rusima i Bjelorusima dopusti natjecanje u Parizu, a problem su im i najnovije smjernice MOO-a.

Inače, neki savezi ponovno su uključili Ruse i Bjeloruse u svoja natjecanja, ali postoji i značajno protivljenje planovima MOO-a od strane sportaša i nekih europskih vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.