Leko: Spremamo se za Livajin izostanak, ali ne bih se kladio da neće igrati

Foto: fah

Hajduk u subotu gostuje kod Šibenika u 19:10. Trenera Splićana Ivana Leku otkako je sjeo na klupu Bijelih muče povrede prvotimaca a najnoviji udarac zadala mu je ozljeda Marka Livaje na utakmici protiv Walesa na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bit će to teška utakmica. Imamo protivnika koji je s istim trenerom počeo sezonu i sada im je opet na klupi. Uzeli su četiri boda protiv Osijeka i Dinama. Tako da možemo očekivati ekipu koja će biti puna samopouzdanja i vjere. Ovdje su izgubili 2:1, tamo su s nama odigrali 1:1. Nama je i po tradiciji gostovanje u Šibeniku jedno od težih i mi se spremamo na to, rekao je Leko na konferenciji za medije.

Navijače Bijelih posebno zabrinjava ozljeda Livaje, a za ogled protiv Šibenčana upitni su i Sahiti i Prpić.

– Kad je Marko izašao s utakmice, možete zamisliti kakva je bol bila. To je igrač koji voli igrati i koji živi za to. Mi se još nadamo da može biti s nama, imamo još jedan trening. Do danas nije mogao trenirati, ali danas ćemo vidjeti. Svi znamo koliko je Marko bitan. Što se tiče Sahitija, imamo problem s njim. On je trebao biti ključan igrač, a nema ga. On želi, ali to je velika bol i ne može. Nije trenirao, tako da i da bude uz ekipu, to je daleko od nivoa koji je potreban. Prpića, Grgića i Kalika nema. Eleza i Lovre nema već otprije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao zamjena za Livaju nameće se Nikola Kalinić za kojeg Leko kaže da dobro trenira i može dobro odigrati. Unatoč tome, izostanak glavnog igrača Splićane itekako brine.

– Ja bih volio da se to ne odrazi jako, ali to je naš najbolji igrač. Kad maknete Benzemu iz Reala, ili Haalanda iz Cityja, to nisu iste momčadi. Tu je i psihološki segment… Kad Marko nije igrao, momčad je teško pobjeđivala. Mi se spremamo za to ako Marko ne bude mogao, ali poznavajući njega, ne bih se baš kladio da neće igrati.

Leko se osvrnuo i na presudu suda Njemačkog nogometnog saveza koji je suspendirao bivšeg igrača Hajduka Marija Vuškovića na dvije godine zbog korištenja dopinga. Njegov mlađi brat Luka Vušković prvotimac je Bijelih.

– Pričamo mi puno, između ostalog i o tome. Njegov brat (Mario) je primjer pravog hajdukovca i profesionalca. Svi o njemu samo nižu hvalospjeve. On je borac i svima nam je teško i svi se nadamo da će mu naknadno smanjiti kaznu barem za još godinu. Luki ova situacija nije lagana, ali trebala bi mu biti motivacija da bude još bolji i da slijedi bratov primjer, zaključio je Leko, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.