Evo gdje je Hrvatska na Fifinoj ljestvici, dvije ekipe ispred Brazila

Foto: fah

FIFA je posljednjeg dana ožujka ažurirala poredak nacionalnih selekcija, a Hrvatska je nakon remija s Walesom i pobjede nad Turskom ostala na sedmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Vatreni su se na samo bod zaostatka približili šestoplasiranoj Nizozemskoj, s kojom će u lipnju igrati u polufinalu završnog turnira Lige nacija, pa će imati priliku preskočiti “Oranje” i dodatno napredovati.

Hrvatska reprezentacija ima 1730 bodova, a Nizozemci 1731.

Na vrhu je svjetski prvak Argentina s 1841 bodom, drugi su Francuzi s 1838 bodova, a treći je Brazil s 1834 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je četvrta s 1793 boda, peti su Englezi s 1792 boda, šesti Nizozemci s 1731 bodom, a sedma je Hrvatsla s 1730 bodova. Iza nas je Italija sa 1714 bodova, a deveti Portugal ima 1707 bodova. Top 10 zatvaraju Španjolci s 1683 boda.

Inače, Vatreni već neko vrijeme napreduju na ljestvici, od 15. stepenice koju su zauimali u kolovozu 2022. nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu uspeli su se na sedmo mjesto. Najbolji plasman u povijesti bilo nam je treće mjesto, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.