Ultimatum Ivana Rakitića Barceloni: Kamo će Hrvat s Nou Campa?

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, prema pisanju sportskog lista iz Seville, Estadio Deportivo, pristaje samo na jednu opciju odlaska iz Barcelone. Naime, spomenuti list je na naslovnici objavio ultimatum Ivana Rakitića upućen svom aktualnom klubu Barceloni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ili Sevilla ili ništa”, navodi se na naslovnici spomenutog lista iz Seville.

Podsjetimo, Ivan Rakitić je prije šest godina iz Seville prešao u Barcelonu te ima ugovor s katalonskim klubom do sljedećeg ljeta.  O odlasku Rakitića iz Barce razgovara se već duže vremena, a postoje razne kombinacije, naravno, nešto će se pitati i Barcelonu koja računa na visoku odštetu. Nekoliko je klubova u igri, ili se barem spominju u relevantnim medijima.

Postoji i solucija, kojoj Rakitić nije sklon, odlaska u PSG u paketu za povratak bivše Barcine zvijezde – Neymara. Prije dvije godine PSG je za hrvatskog nogometaša nudio velikih osamdeset milijuna eura, klub iz Pariza i dalje je opcija Ivana Rakitića za nastavak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš ipak želi prvenstveno u Sevillu, u kojoj je igrao sjajno i u europskim kupovima. Kako piše Estadio Deportivo Sevilla Barceloni za Rakitića ne može ponuditi dvadeset milijuna eura odštete već isključivo igrače za zamjenu, čemu na Camp Nou navodno nisu pretjerano skloni.

List iz Seville piše kako u ovom svojevrsnom Rakitićevom ultimatumu prste ima i supruga hrvatskog nogometaša, Raquel, koja je rođena u Sevilli gdje je Ivana upoznala nakon što je ovaj stigao iz njemačkog bundesligaša Schalkea.

Jedan dio španjolskih medija također traži klub Ivanu Rakitiću, jedan od njih je i katalonski Sport, koji piše o mogućem prelasku Ivana kod Šime Vrsaljka u Atletico Madrid. Sport piše kako bi se veznjak poput Rakitića sjajno uklopio u sustav koji ”gura” Diego Simeone. Koliko je takav sustav učinkovit pokazali su igrači Atletica kada su nedavno u osmini finala Lige prvaka izbacili velikog favorita, aktualnog prvaka Europe, Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Arturo Canales, inače agent Ivana Rakitića, još u siječnju bio u kontaktu s Atleticom, s kojim inače ima sjajne odnose, no, Atletico, baš kao i Sevilla, ne može udovoljiti financijskim zahtjevima Barce.  Navodno su i dalje u igri u neki talijanski klubovi, poput Milana i Juventusa.

Rakitić očito želi otići s Nou Campa, ima razloga, dosadilo mu je, nakon što je više godina bio standardni prvotimac, sjediti na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.