Uoči derbija koji Hajduk mora dobiti trener Gorice najavio: ”Znamo protiv koga igramo, ali idemo na pobjedu”

Foto: fah

U 32.kolu Prve hrvatske nogometne lige na rasporedu su dva derbija, danas od 21:05 igraju Gorica i Hajduk u Velikoj Gorici, dok sutra u Osijeku igraju istoimeni domaćin i Rijeka. Naravno, Hajduk ima imperativ pobjede ako želi zadržati drugo mjesto koje u ovom trenutku drži. U Gorici ”Bili” igraju jednu od ključnih utakmica za 2. mjesto koje vode u kvalifikaciju za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk nakon nastavka prvenstva, a koje je privremeno bilo prekinuto zbog pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, igra vrlo loše, u jednom trenutku je pao na peto mjesto, tako da će utakmica u Gorici biti pravi test za igrače Igora Tudora. Podsjetimo, od zadnje tri utakmice Hajduk je dvije izgubio s rezultatom 3:2, što samo dokazuje lošu koncentraciju u obrani. Najprije je Hajduk poražen na Poljudu od Varaždina, a nakon toga izgubili su u Zagrebu od Lokomotive. U posljednjem kolu na jedvite jade su Splićani stigli do tri boda protiv Slaven Belupa, uz konstataciju da je Slaven promašio jedanaesterac u samoj završnici susreta. Hajduk u Goricu dolazi bez sedam igrača, a ove je sezone već gubio od Gorice, u prvenstvu i u Kupu.

S druge strane Gorica je zacementirala svoj status, ne može ispod šestog mjesta, a u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro.  Naime, izgubili su u Osijeku 2:1, igrali su vrlo dobro, dok su s Dinamom igrali 0:0 doma, u Rijeci su slavili 2:1.

Derbi protiv Hajduka najavili su trener Gorice Valdas Dambrauska  i veznjak Anthony Kalik. Radi se o igraču koji je ove zime poslije četiri godine u Hajduku stigao u Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo da Hajduk dolazi bez šest, sedam prvotimaca, ali najveća pogreška bila bi pomisliti da ćemo zbog toga lako dobiti utakmicu. Znamo protiv koga igramo, znamo što je Hajduk, kakvu povijest i tradiciju ima naš protivnik, a baš zbog toga će i svi njegovi igrači, tko god zaigrao, ovu utakmicu shvatiti kao veliku priliku. Međutim, naš mentalitet je takav da idemo na pobjedu bez obzira na ime protivnika, kao što smo išli i protiv Rijeke, Dinama i Osijeka”, rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Kako je derbi protiv svog bivšeg kluba najavio Anthony Kalik?

“Iza nas je teška utakmica u Rijeci, ali atmosfera u svlačionici nakon pobjede je jako dobra i spremni dočekujemo Hajduk. Unatoč brojnim izostancima, riječ je o jako dobroj momčadi, no mi se moramo fokusirati na našu igru i ponavljati dobre stvari koje smo pokazivali u dosadašnjim utakmicama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.