Uoči derbija: Lionel Messi kod kuće čuva dres Alena Halilovića, Hrvat najavljuje pogodak Barceloni!

Foto: Facebook

Nogometaši Barcelone u nedjelju gostuju kod Las Palmasa, Barca nema izbora ako želi ostati u kakvoj takvoj utrci s Realom za naslov mora pobijediti. Na putu do pobjede ponosu Katalonije stati će čak dva Hrvata, Marko Livaja te Alen Halilović, koji je španjolskim medijima uoči utakmice Las Palmas – Barcelona zanimljiv zbog činjenice da je ne tako davno igrao u španjolskom prvaju. Halilović je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Dinama, no, onda su vrlo krenuli problemi, bio je na posudbi te ga je kupio HSV. Danas ponovno igra u Španjolskoj, ali u klubu koji je daleko od bitke za trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Barcelona do kraja prvenstva ima tek dvije utakmice, jednu manje od Reala, s kojim je bodovno izjednačena, dakle, ako Barca dvije utakmice dobije Realu će za naslov biti dovoljan bod iz jedne utakmice te dvije pobjede. Real ima dosta težak raspored, gostuju kod Seville te igraju još s Celtom i Malagom. Bivši hrvatski reprezentativac Alen Halilović nada se da će Real ipak negdje posrnuti kako bi se Barci otvorio put, no, prije toga Messi i društvo moraju svladati Las Palmas.

“Imam puno prijatelja u Barceloni, želim da oni osvoje prvenstvo, ali takav je život… Morat će se uzdati u poraz Reala jer mi želimo pobjedu, želimo se dobrom utakmicom oprostiti od navijača. Poštujem Barcu i ako postignem pogodak, neću ga slaviti. Ma prvenstvo ne traje samo jedan dan, nego 38 kola. Ako postignem pogodak za poraz Barce, neću ja biti krivac ako ostanu bez naslova. Idemo po pogodak i po pobjedu i za nas je to važna utakmica,” rekao je bivši, a možda i budući Vatreni u razgovoru za Mundo Deportivo. Halilović tvrdi da se često čuje s drugim Hrvatom u Primeri, veznjakom Barce i hrvatske reprezentacije Ivanom Rakitićem, koji igra sve bolje u katalonskom klubu te je napokon ulovio pravu formu.

“Razgovarali smo prije pet-šest dana. Zna da smo dobri kod kuće i da ćemo na teren izaći 100% spremni. Modrić i Kovačić? I s njima imam dobar odnos, zvao sam ih sve trojicu prije nego što sam stigao iz HSV-a i tražio savjet i svi su mi rekli da dođem jer će mi odgovarati ovaj nogomet. I tako je i bilo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen Halilović je, kako sam tvrdi pronašao sreću u Las Palmasu, dobio je priliku za igru te se ugodno osjeća u klubu, nije mu tvrdi bilo lako nakon što je tri mjeseca u njemačkom Hamburgu igrao jako malo.

“Bio sam izgubio ritam i samopouzdanje. Ali želio bih ostati ovdje i sljedeće sezone, nema mi smisla ovaj transfer od pola sezone ako na ljeto odem. Između preseljenja, hvatanja ritma i prilagodbe… Sada kada znam sve o klubu, želim biti važan dio momčadi Las Palmasa u sljedećim sezonama.”

Halilović se nada povratku na Camp Nou, no, svjestan je koliko je zapravo daleko od toga. “Jasno  mi je da moram odraditi dvije kvalitetne sezone u komadu. U Las Palmasu sam sretan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Alen ne voli previše govoriti o svojim danima u Hamburgu ipak je na inzistiranje španjolskih novinara otvorio dušu:

“Krenulo je dobro, postigao sam pogodak u kupu, ali nakon što se trener promijenio jedva da sam igrao. Šteta, jer sam stigao nakon dobre sezone u Las Palmasu. Ovdje momčad želi posjed lopte, napada, stvara prilike – za mladog igrača mog stila igre je idealan klub.” Halilović, nažalost ni sreće nije ima nakon odlaska iz Maksimira, mada neki i dalje tvrde kako je ipak za većinu toga ‘kriv Alenov nezgodni karakter.” U Barceloni se nije uspio nametnuti jer je stigao jako mlad, s jedva 18 godina, u jedan od najjačih klubova svijeta, koji je uvijek u vrhu europskog te španjolskog nogometa.

“Nakon godine dana u B momčadi sam se dogovorio s Barcom koja je upravo bila osvojila sve u sezoni 2014/15. Bilo je jako teško imati minute pokraj Messija, Neymara, Luisa Suareza, Inieste…” Halilovića je posebno obradovala vijest koju mu je dao novinar, naime, Messi navodno kod kuće čuva dres Alena Halilovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvarno? Nisam znao, nisam znao to. Tražio sam njegov dres nakon prijateljske utakmice Argentine i Hrvatske 2014. godine i razmijenili smo ih. On je moj idol, najbolji igrač u povijesti…”

Alen Halilović dres Lionela Messija čuva kod kuće u Zagrebu. Mnogi će se sjetiti ne tako davne prošlosti kada su Alena uspoređivali s Messijem i kad su ga novinari proglasili ”plavim Messijem.” Puno se toga od tada promijenilo, nažalost po Halilovića u negativnom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.