Uoči derbija na Maksimiru: Dinamo je favorit, ali Hajduk ne treba podcijeniti, učinit će sve ne bi li se ”oprali” pred navijačima

Foto: fah

Dan uoči ”vječitog” derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru oba kluba ne mogu se pohvaliti baš s najboljom formom. Naime, Dinamo ima prednost od čak 22 boda na ljestvici ispred Hajduka i osigurano prvo mjesto, no, opet se ne može reći da je toliko veliki favorit koliko to bodovna razlika pokazuje. No, bez obzira na bodovnu razliku činjenicu da je Dinamo prvi, a Hajduk tek peti, gledajući samo prema tradiciji ovo je ipak najveći derbi hrvatskog nogometa – još uvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, jednim dijelom zbog pandemije koronavirusa, drugim dijelom zbog činjenice da je Hajduk praktički zacementirao peto mjesto, a Dinamo i formalno osvojio novi naslov na Maksimiru se ne može očekivati puno gledatelja. Bit će ih u najboljem slučaju nekoliko tisuća, a ako se ovako virus nastavi širiti Hrvatskom postoji realna mogućnost da nadležni ponovno zatvore tribine te da se utakmice igraju bez nazočnosti gledatelja, baš kao na početku nakon što je sezona nastavljena poslije višemjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

”Bez obzira na trenutnu lošu situaciju i lošu formu jedne i druge momčadi sučelit će se dva najveća hrvatska kluba i vjerujem da će biti kvalitetnog i dobrog nogometa. Takve se utakmice se ne igraju često i treba iskoristiti svaki trenutak koji ti život pruži da kad igraš takav derbi da daš sve od sebe i da budeš dobar”, kazao je u obraćanju medijima preko Dinamovog Fan TV-a v.d. trener Zoran Mamić, koji bi trebao ostati na Dinamovoj klupi do kraja sezone, a nakon čega bi Modri napokon trebali dobiti trenera koji bi bio dugotrajnije rješenje. Spominje se kao najrealnija opcija bivši trener Rijeke i slovenski izbornik Matjaž Kek.

Glede same utakmice Dinamo je ipak favorit. Naime, prema svim analizama bliže je pobjedi ona momčad koja će uspjeti kontrolirati sredinu terena. Treba li uopće reći tko u tom segmentu ima kvalitetnije nogometaše, iako ni to ne mora uvijek biti presudno? Hajduk će sasvim sigurno učiniti sve kako bi se pred navijačima koliko – toliko ”oprao” nakon nekoliko šokantnih poraza i nakon što su izgubili to drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka i koje su si postavili kao glavni cilj sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je toga i Zoran Mamić koji i sam potvrđuje kako će se ”nešto pitati” i Hajduk.

”Nešto će se pitati i Hajduk, iako se ja želim koncentrirati na nas. Želimo igrati ofenzivno, brzo, okomito, agresivno, stvarati šanse, zabijati golove i vjerujem da će momčad ispuniti zahtjeve koje ćemo staviti pred našu momčad. Riječju, biti efikasni. Veselimo toj utakmici i želimo uživati u njoj”, poručio je Zoran Mamić dvadesetak sati prije derbija na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.