Uoči početka spektakla i rukometnog Eura: ‘San snova je zlato, samo neka nas navijači podrže, očekujemo ludilo’

Foto: fah

Hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar već je igrao za Hrvatsku na jednom domaćem velikom natjecanju, bilo je to na Svjetskom prvenstvu 2009. godine, kada su naši reprezentativci, predvođeni Linom Červarom, osvojili srebro.  Igrat će Marko i na predstojećem Euru, iako nije potpuno sanirao sve brojne probleme koji ga zbog ozljeda nisu mimoilazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana prije otvaranja Eura u Splitu utakmicom protiv Srbije hrvatski reprezentativac najavio je samu utakmicu, ali i sam osjeća tenzije koje će, kako kaže, samo rasti, što je, tvrdi, posve normalno.

”Općenito je to prva utakmica najstresnija, svim je reprezentacijama tako, jer se tjednima pripremaš i onda moraš odmah na startu pokazati zašto si se i kako pripremao. Za Hrvatsku je još stresnije jer postoji nekoliko elemenata koji nam nose dodatan pritisak: igramo kod kuće, u Splitu, bit će puna dvorana i još nam je protivnik Srbija. Treba se za sve to pripremiti…”, rekao je za Sportske novosti Marko Kopljar.

Inače, Kopljar tvrdi kako je u Berlinu nakon saznanja da su Hrvatska i Srbija smještene u istu skupinu bilo dosta zafrkancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uglavnom je prevladala zafrkancija. Doduše, kad si u klubu, nalaziš se u nekom skroz drugom filmu, nastojiš ostvariti što bolji rezultat, ali sigurno je da nije bilo dosadno između njega i nas. Zabiti 250 golova u Bundesligi nije lako, ponovit ću, izrazito je opasan kad voda krene na njegov mlin, no i on kao i svaki igrač ima mane, a naša je zadaća tjerati ga u pogreške. On je igrač koji će postići svoju kvotu golova, pitanje je koliko će mu lopti trebati, koliko će lopti potrošiti…”

Koliko su Srbi zaista oslabljeni izostancima nekih igrača?

”Teško je reći koliko su oslabljeni izostancima nekih igrača, sigurno je da će im nedostajati, ali još je uvijek to neugodna momčad, sposobna biti mina nekom od favorita. Oni posljednjih nekoliko godina funkcioniraju upravo na tom principu, uvijek su u stanju skinuti nekoga, a za nešto više nedostaje im kontinuitet rezultata. Dakle, sposobni su napraviti veliku štetu, a mi u petak ne smijemo dopustiti da se to dogodi. Neka štetu rade protiv nekoga drugoga.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prema Kopljarevim riječima manje od dva dana prije početka Eura izgleda Hrvatska, koja je tijekom priprema odigrala tek jednu utakmicu, onu protiv Crne Gore prošli petak (25:22) te ima li pritiska?

”Obrana je dobro djelovala protiv Crnogoraca”, kaže Marko i dodaje:

”Pritisak je nešto na što smo navikli s godinama, nema natjecanja na koje smo otišli bez ambicija koje su sezale do osvajanja medalje. Svima je nama san snova osvojiti zlato, naša je velika prednost što igramo u Hrvatskoj. Kako izgledamo? Rekao bih da imamo dovoljan broj igrača koji su sposobni igrati dobru obranu, a obrana je ključ jer iz toga kreću kontre, stižu lakši golovi. Stvarno imamo širinu, ne ovisimo o pojedincima, barem se meni tako čini. Uostalom, za dva dana krećemo pa ćemo sve vidjeti. Možda se još nekome otvori, nekome tko je trenutno u drugom planu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka hrvatskoj javnosti, navijačima, za kraj a uoči spektakla u Spaladium Areni u petak od 20:30?

”Samo neka nas podržavaju kao i dosad. Ne sumnjam u ludilo na tribinama. Neka se živciraju s nama i neka se vesele zbog nas. Neka uživaju i neka se zabave…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.