Kapetan Vatrenih upitan za Island: Za ozljedu Luke Modrića nema lijeka osim dugotrajnog mirovanja, a vremena nema?

Foto: Snimka zaslona

Luka Modrić nije bio na dispoziciji izborniku Vatrenih Anti Čačiću prije nekoliko dana za dvije važne utakmice protiv Kosova, odnosno Finske, srećom i bez kapetana Hrvatska je ostvarila dvije pobjede i zadržala vodeće mjesto na ljestvici svoje skupine. Modrić najmanje mjesec dana neće igrati ni za svoj klub, Real Madrid, tako da Zinedine Zidane već polako paničari kako bi pronašao adekvatnu zamjenu do kraja godine. Vjeruje se da Modrić neće biti potpuno spreman za igru. Može odigrati koju utakmicu, tu i tamo, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Modrića neće biti mjesec dana nema nikakve dvojbe da je njegov nastup za Hrvatsku protiv Islanda upitan, utakmica između Hrvatske i Islanda početkom studenog na sablasno praznom Maksimiru bit će ujedno i derbi i najjača utakmice skupine. Koji je tome razlog? Što se događa s Modrićem i radi li se “samo” o ozljedi ili o dugotrajnom, kroničnom zamoru materijala?

“Za tu poziciju treba imati eksplozivnost i sposobnost brze reakcije, te puno kretanja. Pretjerano ‘raubanje’ zglobova i nedostatak odmora između utakmica može izazvati teško oštećenje hrskavice. Zglobna hrskavica se ne može liječiti, ona se sama po sebi obnavlja“, prokomentirala je čitav slučaj za portal Goal.com/hr danska liječnica iz Barcelone dr. Mirja Marco. Liječnica tvrdi da Luka igra na najosjetljivijoj poziciji, koja zahtjeva veliku količinu trke. Drugim riječima, Luka se previše troši tijekom utakmice. Može li ga kraljevski klub čuvati, dozirati njegove igre?

I sami smo već pisali, pozivajući se na španjolske medije, kako je Modriću potreban dugotrajan odmor, nekoliko mjeseci, kako bi se oporavio, u vrhunskom klupu kakav je Real, u vrhunskoj reprezentaciji kakva je Hrvatska, takvog vremena jednostavno nema. “Najvažnije je da dozira itenzitet napora, kako na utakmicama tako i na treninzima. Sigurna sam da postoji čitav niz stručnjaka koji kontroliraju njegove treninge, ali trebat će razraditi detaljan plan“, zaključila je danska liječnica, koja se, naravno, u prošlosti već susretala takvim ili sličnim problemima nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.