Ured predsjednice i premijer o pismu Dinama u kojem traži zaštitu od prijetnji kriminalnog miljea: Evo što kažu!

Dubrovnik, 02.02.2019. - Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitaroviæ i predsjednik Vlade RH Andrej Plenkoviæ sudjelovali su u subotu naveèer na tradicionalnoj Veèeri od Kandelore u dubrovaèkoj utvrdi Revelin, kojoj je domaæin bio dubrovaèki gradonaèelnik Mato Frankoviæ. Na slici Andrej Plenkoviæ i Kolinda Grabar-Kitaroviæ.foto HINA/ Baldo MARUNÈIÆ/ ik

GNK Dinamo poslao je državnom vrhu pismo u kojem traže zaštitu od navodnih prijetnji kriminalnog miljea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Posljednjih nekoliko mjeseci nalazimo se pod, još uvijek samo verbalnim pritiscima, pojedinih osoba, koji su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj. Oni su se otvoreno, ne krijući svoje namjere, angažirali da ne birajući sredstva (prema javno dostupnim podacima o njihovoj sklonosti različitim kriminalnim aktivnostima možemo pretpostaviti da im metode nisu ograničene zakonskim restrikcijama) preuzmu upravljanje Dinamom”, stoji, između ostalog, u pismu koje je odaslano s Maksimira premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

S Pantovčaka je stigao kratak odgovor na tvrdnje iz Dinama.

”Ured Predsjednice je zaprimio podnesak uprave GNK Dinamo, u kojemu se iznose tvrdnje o prijetnjama i pritiscima na vodstvo GNK Dinamo. Kako se radi o tvrdnjama koje upućuju na protuzakonito postupanje, Ured Predsjednice Republike, bez odlaganja, uputio je zaprimljene podatke na daljnje postupanje nadležnim državnim tijelima”, stoji u odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo je komentirao i premijer Andrej Plenković.

“Zamolili smo nadležne institucije da analiziraju o čemu se radi i da vidimo ima li neki element na koji mi možemo eventualno odgovoriti nešto što bi bilo konkretno”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.