US Open: Martić i Ćorić na terenu u ponedjeljak, Čilić, Karlović i Vekić u utorak

martić
Foto: fah

U subotu je objavljen raspored prvog dana natjecanja na posljednjem ovogodišnjeg Grand Slam turniru sezone, US Openu u New Yorku, a od petero hrvatskih predstavnika u akciji će biti Petra Martić u pojedinačnoj konkurenciji tenisačica te Borna Ćorić u konkurenciji tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je će kao 22. nositeljica u 1. kolu igrati protiv Slovenke Tamare Zidanšek, a njihov će dvoboj na terenu 4 započeti u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Borna Ćorić je 12. nositelj u ždrijebu tenisača, a njegov je suparnik ruski kvalifikant Jevgenij Donskoj. Njihov je dvoboj na rasporedu kao treći od 17 sati na terenu 7.

Poznat je i raspored mečeva za utorak, kad će na teren preostali hrvatski predstavnici. Marin Čilić je 22. nositelj, a protiv ljevorukog Slovaka Martina Kližana igrat će drugi meč od 17 sati na terenu 5. Posljednji meč programa na terenu 17, s početkom ne prije 23 sata po srednjoeuropskom vremenu, igrat će Ivo Karlović i Amerikanac Frances Tiafoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga hrvatska tenisačica u turniru i 23. nositeljica, Osječanka Donna Vekić, igrat će protiv nizozemske kvalifikantice Rachel Hogenkamp, a njihov je dvoboj na rasporedu kao treći od 17 sati na terenu 12.

Prvog dana će na stadionu Arthur Ashe u poslijepodnevnom dijelu programa (od 18 sati) igrati Australka Ashleigh Barty i Kazakstanka Zarina Dijas, a nakon njih branitelj naslova Novak Đoković i Španjolac Roberto Carballes Baena. U večernjem dijelu (od 1 sat iza ponoći) prve će na teren Serena Williams i Maria Šarapova, a nakon njih Roger Federer i indijski kvalifikant Sumit Nagal.

U utorak će program na glavnom stadionu (od 18 sati) otvoriti braniteljica naslova Naomi Osaka protiv Ruskinje Ane Blinkove, a nakon njih će igrati finalist Roland Garrosa Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Thomas Fabbiano. U večernjem dijelu (od 1 sat iza ponoći) prvi će na teren Rafael Nadal i Australac John Millman, a potom će se za 2. kolo boriti pobjednica US Opena 2017. Sloane Stephens i Ruskinja Ana Kalinskaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.