Utakmica odluke, a u Münchenu traju dvojbe: Ako se pita njemačkog reprezentativca Niko Kovač ostaje na klupi Bayerna!

Foto: fah

Pred bivšim hrvatskim nogometnim izbornikom, Nikom Kovačem, utakmica je odluka protiv Eintrachta na Allianz Areni u posljednjem prvenstvenom kolu. Naime, za novi naslov u Bundesligi Bayernu je protiv momčadi za koju igra i hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, dovoljan je i bod. Na Allianz Areni se priprema spektakl, navijači Bayerna očekuju novu titulu i raskošno slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nalazi pred osvajanjem dvostruke krune pozicija Nike Kovača nije sigurna u Bayernu, navodno, kako piše Bild, postoji skupina igrača koja je nezadovoljna načinom na koji hrvatski trener vodi kultni njemački klub. No, teško bi se moglo govoriti o većini, prije će biti da se radi o nekolicini zvijezda, poput Robbena, čije vrijeme ionako polako prolazi.

Kovaču je javnu poruku podrške poslao njemački reprezentativac Serge Gnabry, koji, kad je hrvatski stručnjak u pitanju, nema dvojbe:

“Želim da Kovač ostane. Kovač mi je vjerovao i davao mi je puno prilika. Priče oko njegovog ostanka ne mogu zaobići svlačionicu, ali mi se pokušavamo držati po strani…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kolo prije kraja ovosezonske Bundeslige Bayern ima dva boda prednosti ispred jedinog pravog konkurenta ove sezone, Borussije iz Dortmunda. Bavarcima je za naslov dovoljan bod, ukoliko taj bod osvoje protiv Eintracht osvojit će i sedmi uzastopni naslov prvaka.  Borussija Dortmund, podsjetimo, putuje u Moenchengladbach na teško gostovanje kod svog imenjaka.

Kako je utakmicu istine protiv Eintrachta najavio golgeter Bayerna, Robert Lewandowski?

“Moramo se držati plana igre. Ako budemo držali ritam i svoju kvalitetu potvrdili u praksi, pobijedit ćemo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo turbulentna sezona za Kovača za klub iz Muenchena, uz puno uspona, ali i isto tako padova. U jednom trenutku za Borussijom su zaostali nevjerojatnijh DEVET bodova. No, u drugom dijelu sezone, sjajnom serijom, uz nekoliko kikseva momčadi iz Dortmunda, Bavarci su uspjeli sve nadoknaditi.  Bayern bi, poslije svega, ipak mogao osvojiti i dvostruku krunu, uz prvenstvo i Kup Njemačke.

Momčad Bayerna, prepuna veterana, koji nakon ove sezone odlaze, poput Francka Riberyja, Arjena Robbena i Rafinhe, u ljetnom prijelaznom roku zrela je za rekonstrukciju. Dolaze neki novi igrači, među njima, a posebno ako Kovač ostane, Ante Rebić iz Eintrachta.

Kovačeva poruka uoči odlučujuće subote, ali i o turbulentnoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morate uzeti u obzir sve detalje prije procjene. Momčad je preživjela godinu tranzicije i značajno se poboljšala od krize koju smo imali. Usred smo tranzicije. Ako to uzmete u obzir, mislim da smo na dobrom putu”, poručio je uočio ”utakmice istine” bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.