(FOTO, VIDEO) Velika rukometna fešta na Trgu: Červar pozvao sve na zajedništvo, igrači dirnuti dočekom

Foto: fah

Srebrni rukometaši vratili su se noćas u Hrvatsku, a dočekao ih je spektakl na Trgu bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video:

13,30 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velikog slavlja, rukometaši su sišli s pozornice. Neki od njih idu u Mostar gdje ih čeka novi doček

13,20 sati

Reprezentativci su pozvali okupljene da čučnu, a onda su svi zajedno zapjevali ‘Bježite ljudi!’ te zajedno skakali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13,15 sati

Mate Bulić je na pozornici i pjeva se ‘Moja Hercegovina’, jer nekoliko igrača hrvatske reprezentacije je upravo iz Hercegovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13,10 sati

Igrači i navijači pjevaju ‘Moja domovina’

13,07 sati

“Ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca Vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu “, rekao je Duvnjak i zapjevali su tada svi okupljeni pjesmu u čast Željku Musi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13,05 sati

“Da, bili smo tužni. Ali kad ovo vidimo stvarno smo presretni jer znamo da smo nešto napravili za hrvatski narod. Na kraju je rezultiralo s ovim i hvala vam puno”, rekao je Igor Karačić.

13,00 sati

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam Vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav”, poručio je izbornik Lino Červar.

12,58 sati
Intonirana je hrvatska himna

12,55 sati
Uz Mišinu pjesmu ‘Poljubi zemlju’ izašli su na pozornicu

12,45 sati

Igrači su stigli na Trg bana Jelačića.

“Bili smo jako tužni i utučeni, ali kad vidiš ovoliko ljudi na Trgu, samo možemo biti ponosni. Nevjerojatno, bili smo jako tužni, ali za ovakve stvari se živi. Hvala navijačima koji su nas pratili kroz cijelo prvenstvo i ova medalja je i njihova”, rekao je Duvnjak prije izlaska na pozornicu.

12,40 sati

Željko Musa nije mogao dati izjavu za RTL jer su mu suigrači ‘pomagali’ skandiranjem njegovog imena u melodiji pjesme ‘Željo moja’ od Doris Dragović. Isto su učinili i Zlatku Horvatu.

“Vidite sami kakva je atmosfera u busu”, rekao je Marin Šego, a nadovezao se Marić: “Ma četiri autobusa turista dolaze k Šegi u Međugorje!”

12,30 sati

Rukometaši su u autobusu i idu prema Trgu bana Jelačića gdje ih čekaju navijači.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.