VAR se nije uključio: Je li Dinamo oštećen na Maksimiru protiv Rosenborga?

Foto: Snimka zaslona

Dinamo je na Maksimiru, u sjajnoj atmosferi, posve zasluženo svladao norveški Rosenborg u prvoj utakmici play offa Lige prvaka. Na kraju je bilo 2:0 za hrvatskog prvaka, a moglo je biti i puno više. Pogotke za Modre postigli su Bruno Petković ( iz jedanaesterca ) i Mislav Oršić. I bilo bi više da je sudac dosudio po mnogima klasični jedanaesterac za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li doista sudac oštetio Dinamo u prvoj utakmici play offa Lige prvaka protiv Rosenborga kada nije dosudio jedanaesterac i zašto se nije oglasio VAR ako je kazneni udarac doista postojao?

Najbolji igrač Dinama, Dani Olmo, i protiv Rosenborga je pokazao zašto je u ovom trenutku jedan od najboljih mladih igrača Europe. Naime, u jednom trenutku utakmice protiv norveškog kluba Olmo je ”provozao” obranu Rosenborga te gađao drugu stranu poluvisokom loptom, lopta je pogodila u ruku gostujućeg stopera Reginiussena. Dinamovci su tražili najstrožu kaznu, iako ne pretjerano žustro, talijanski sudac Daniele Orsato nije reagirao, a nije ni dobio dojavu iz VAR sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sudac ne bi pogriješio da je dosudio penal. Podlaktica je prema gore i svjesno radi blok, rame je spustio prema dole i pokazao da želi blokirati loptu rukom ”, rekao je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja, inače ”nasljednik” Matea Beusana, nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.