Varaždin za grad heroj – prihod od derbija s Vukovarom ide za Vodotoranj

Foto: Thinkstock

U subotu se igra derbi 10. kola Treće HNL, kada vodeći Varaždin dočekuje HNK Vukovar 1991. Taj derbi ne bi bio tako zanimljiv da dio prihoda od ulaznica varaždinski klub planira donirati za obnovu Vodotornja, simbola Domovinskog rata i podsjetnika na srbočetnička razaranja hrvatskog grada koji su do posljednjeg čovjeka branili daleko malobrojniji i slabije naoružani hrvatski vojnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast upravi Varaždina za ovaj potez. Varaždin je ipak jako vezan za Vukovar. Tijekom Domovinskog rata 35 varaždinskih policajaca je poginulo, nekoliko ih je nestalo, a preko stotinu ih je završilo u srpskim logorima”, rekao je izvor blizak generalima i braniteljskim udrugama u Varaždinu.

Pripadnici specijalnih postrojbi PU Varaždinske “Rode” sudjelovali su u proboju 9. studenog 1991., petorica su poginula, jedan je nestao. Velika imena nekadašnjeg velikana Varteksa okupila su se u projekt u kojem žele vratiti varaždinski nogomet na stare slave. NK Varaždin sa Šafarićem, Jertecom i Kresingerom ide po naslov u trećoj ligi, a plan je vratiti ime Varteks i izboriti povratak u prvoligaško društvo. Zasad im ide dobro. Vodeći su u trećoj ligi i jure prema drugoj…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.