Vaterpolisti ostali bez bronce, odbojkašice se oprostile porazom!

epa04792297 A logo of the 2015 European Games has been set up prior to the event in Baku, Azerbaijan, 10 June 2015. The Baku 2015 European Games will be held in Azerbaijan from 12 to 28 June 2015. EPA/BERND THISSEN

Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti osvojili su četvrto mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što su u dvoboju za broncu izgubili do Grčke 10:11 (3:5, 1:1, 5:3, 1:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportaši, pa tako vaterpolisti igraju s U-17 uzrastom. Kako su Europske igre ‘upale’ u kalendar naknadno LEN je s organizatorima dogovorio da vaterpolo turnir bude ujedno i europsko prvenstvo za taj uzrast.

“Utakmica je mogla otići na jednu i na drugu stranu. Bili smo blizu, dečki su dali sve. Grčka je dobra ekipa. Živjeli smo opasno mi, živjeli su opasno oni. Na koncu su oni imali malo više sreće,” kazao je izbornik Joško Kreković koji se osvrnuo i na cijeli turnir.

“Momci su pokazali dosta, ulazak u polufinale je bio naš cilj i to smo ispunili. Polufinale i utakmicu za broncu smo izgubili s golom razlike. Bili smo blizu u obje utakmice. Mogu biti zadovoljan, jer su odlučivale nijanse.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je loše ušla u utakmicu i Grci su dvije minute prije kraja prve četvrtfine vodili s tri gola razlike (5-2). Mateo Saftić je do prvog odmora smanjio na 3-5. Dva gola razlike Grci su imali i na poluvremenu (6-4). U trećoj četvrtini mladi hrvatski vateroplisti su tri navrata smanjili na gol zaostatka, a dvije minute prije kraja četvrtine uspjeli i izjednačiti na 9-9.

Prvi pogodak u posljednjoj dionici zabili su Grci. Kada je Papasifakis dvije minute prije kraja iskoristio igrača više za 11-9, a u idućem napadu Mantis skinuo zicer Kroli bilo je jasno kako je bronca sve dalje. Butić je 36 sekundi prije kraja utakmice smanjio na 10-11 i vratio nadu. Grci nisu realizirali zadnji napad i našoj reprezentaciji je ostalo šest sekundi za izjednačenje. Nažalost, nisu uspjeli.

Hrvatsku je predvodio Karlo Kreković s tri gola, dva je zabio Zvonimir Butić, a po jednog Marin Dašić, Duje Pejković, Mateo Saftić, Lovro Paparić i Jacob Merčep. Ponovo je odličan bio vratar Luka Podrug sa 10 obrana. Kod Grka najefikasniji je bio Alexandros Papanastasiou s tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojkašice završile natjecanje

U ključnom susretu za nastavak natjecanja hrvatske odbojkašice su upisale poraz od Njemačke 0:3 (21:25, 22:25, 19:25) i ostale bez izgleda za plasman u četvrtfinale Europskih igara.

Odabranice izbornika Angela Vercesija zaključile su europske igre s četiri poraza i pobjedom protiv Bugarske što je bilo dovoljno tek za posljednje mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska odbojkaška reprezetancija
Hrvatska je u Baku doputovala u bitno pomlađenom sastavu bez ponajboljih igračica koje su zbog ozljeda ili odmora propustile ovo natjecanje. Za EI su otpale Mia Jerkov, Maja Poljak, Sanja Popović, Bernarda Čutuk, Ivana Miloš, Marina Katić, Ana Starčević te Bernarda Brčić, u Bakuu se ozlijedila i Karla Klarić. Zbog zdravstvenih problema nije igrala niti Ana Grbac premda je doputovala u Azerbajdžan.

Nakon Bakua, odbojkašice očekuju nastupi na Grand Prixu u Poreču (3. do 5. srpnja) i u Bugarskoj (10. do 12. srpnja), te kruna sezone Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj (od 26. rujna do 4. listopada).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.