Vaterpolo: Hrvatska pobijedila SAD i ušla u finale!

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale završnice Svjetske lige u Bergamu nakon što su u polufinalu pobijedili selekciju SAD-a s 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ivice Tucka odigrali su još jednu sjajnu utakmicu, a Amerikance su “slomili” pretkraj druge i tijekom treće četvrtine, kada nisu primili zgoditak, a postigli su tri, te stekli veliko vodstvo od 7:4 koje nisu ispustili dokraja utakmice.

U redovima Hrvatske po dva zgoditka postigli su Sandro Sukno, Maro Joković i Antonio Petković, a po jednom su strijelci bili Paulo Obradović, Antonio Šetka, Damir Burić, Luka Bukić i Ante Vukičević. Amerikance je prevodio Tony Azevedo s dva gola.

Hrvatska će u finalu igrati sa braniteljem naslova Srbijom koja je ranije pobijedila Brazil Ratka Rudića s 13:6. Finale se igra u nedjelju u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik Svjetske lige ima izravan plasman na OI u Riju, a Hrvatska je bila pobjednikom ovog natjecanja 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.