Ako Vatreni budu pravi šanse Turske nisu velike: ‘Idemo u boj za narod svoj’

Kako se bliži utakmica između Hrvatske i Turske tako zanimanje u Hrvatskoj raste, ipak se stvara kakva-takva navijačka euforija koja je dosad izostala dobrim dijelom i zbog aktualne političke krize koja je preuzela u potpunosti medijski primat. Govori se o Milanoviću, Karamarku, Oreškoviću i Petrovu, ali se zato ne govori o Modriću, Rakitiću, Mandžukiću i Srni od kojih se ipak nešto konkretno može očekivati, od političara teško. Vatreni bi mogli donijeti puno radosti hrvatskom narodu u ova ne baš vesela vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan uoči Turske

Dan uoči utakmice protiv Turske Vatreni održavaju trening u 16.30 sati, prije treninga, na kojem bi izbornik Ante Čačić trebao donijeti odluku o konačnom sastavu Vatrenih, iako su uglavnom sve nepoznanice, ako ih je i bilo, poznate. Strinić će dobiti prednost ispred Vrsaljka, Brozović ispred Pjace, a Badelj ispred Kovačića.

Izbornik naše reprezentacije te kapetan Darijo Srna obratili su se prije treninga novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih ja previše govorio o revanšu, veliki smo stres doživjeli prije osam godina na Euru. Turci su nam pokazali da se utakmica igra dok sudac ne odsvira kraj, puno su puta prije i poslije Turci zabili gol u posljednjim sekundama utakmice”, rekao je Srna. Naravno, kapetan se referirao se na nesretan poraz Vatrenih nakon jedanaesteraca 2008. godine u četvrtfinalu Eura. Hrvatska je izgubila dobivenu utakmicu.

Kapetan smatra da se tenzije dan uoči utakmice dižu te da se nervoza i napetost velike utakmice osjeća na svakom koraku. “Mogu reći da smo odradili tri mini ciklusa i to jako dobro, i fizički i psihički smo spremni za utakmicu. To je jako bitna utakmica, dobar protivnik za otrvaranje. Imali smo dobrih i loših trenutaka protiv njih, sve je to nogomet. Jučer smo vidjeli da favorita nema, šanse su pola-pola, vjerujemo u dobar rezultat, sutra je taj prvi korak”, poručio je Srna, ali je i dodao da su Španjolci favoriti skupine te da je Hrvatska na papiru favorit za drugo mjesto. “Imamo jako tešku skupinu, vjerujem u svoju momčad, znam kakve igrače imam uza se, dugo se poznajemo”, smatra Srna koji ipak oprezno tvrdi će se sutra nakon utakmice više znati.

Ako Vatreni budu pravi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan obećava navijačima da će Vatreni dati sve od sebe, uvjeren je u snagu hrvatske reprezentacije, no, nije siguran je li to dovoljno za medalju.

“Mi smo poznati po tome da dva dana prije SP-a ili EP-a vlada euforija i da se očekuje veliki rezultat, na papiru imamo jednu od najjačih hrvatskih reprezentacija, ali to ništa ne znači ako nismo fizički i psihički spremni 100 posto.”

Mnogi se slažu da rezultat prve utakmice Vatrenih na Parku prinčeva ovisi samo Vatrenima, s obzirom na kvalitetu ako oni budu pravi Turska nije bez šansi, no, te šanse nisu velike. Uostalom, prije četiri godine usred Istanbula Hrvatska je pobijedila Tursku 3-0. Tada su Vatreni ispraćeni na dvoboj s Turskom s puno više skepse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.