Vatreni poslije kratke francuske bajke na odmoru

Povratak Vatrenih u Hrvatsku za mnoge od njih značio je i odlazak na zasluženi odmor, iako bi Hrvati najviše voljeli da ih još mogu gledati na Euru, s obzirom kako se radi o jednoj talentiranoj generaciji koja ima sve predispozicije, osim sreće, za veliki rezultat. Sreća nogometnu Hrvatsku već dugo zaobilazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratkom u domovinu igrači su se vrlo razbježali na sve strane, svako svome domu, pripremajući se za ljetni odmor koji je tek počeo, a koji će ipak najkraće trajati nogometašima koji dolaze iz HNL-a. Naime, reprezentazivci iz domaće lige kreću u kvalifikacije i pretkola za europske kupove, što, naravno, nije slučaj s igračima Barcelone, Reala, Juventusa… Dinamovi igrači, Pjaca, Ćorić, Rog, Schildenfeld trebali bi se u nedjelju pojaviti na pripremama Dinama u Moravskim toplicama. Dakle, pred Dinamovcima je tjedan dana odmora, no, ipak su oni nešto manje igrali na Europskom prvenstvu.

Ostali reprezentativci, poput Luke Modrića i Matea Kovačića iz Reala ipak će dobiti nešto više vremena za odmor, gotovo mjesec dana, što je sasvim dovoljno za pristojno punjenje baterija. Real bi novu sezonu trebao započeti američkom turnejom na krajem srpnja, na kojoj će zaigrati veliki nogometni klubovi, poput PSG-a, Chelsea i Bayerna. Hrvatski reprezentativci će s Realom u SAD, no, samim pripremama mogli bi se priključiti nešto ranije.

MODRIC1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona Ivana Rakitića pripreme će odraditi u Europi na International Champions Cup, gdje će im protivnici biti Celtic, Leiceste i Liverpool. Ipak, aktualni prvak Španjolske prvi će dio priprema odraditi bez velikog broja reprezentativaca koji su imali, ili još imaju, nastupe za svoje reprezentacije. Uz Rakitića bio je aktivan i Lionel Messi, koji je za Argentinu igrao na Copa America i svojom najavom oproštaja od nacionalnog dresa šokirao ne samo Argentince nego i čitav svijet s obzirom kako je za dvije godine SP u Rusiji, na kojem bi Argentinci predvođeni Messije s pravom računali na najviši plasman. Ivan Rakitić trebao bi dobiti odmor od mjesec dana, što je već i najvio preko Facebooka otplesavši ples sa suprugom Raquel. Ukratko, hrvatski reprezentativac na treningu ponosa Katalonije očekuje se oko 25. srpnja.

S pripremama uskoro bi trebali i Hrvati koji igraju u milanskom Interu, standardni reprezentativci Vatrenih, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, koji bi na odmoru mogli ostati oko dva tjedna, Inače ponovno se aktualizirala mogućnost odlaska Perišića iz Intera, no, Inter uopće ne želi raspravljati o tome. Vedran Ćorliuka će od moskovskog Lokomotiva dobiti dva tjedna odmora, što će biti dovoljno da sanira lakšu ozljedu zadobivenu na utakmici protiv Portugala u Lensu. Inače, propao je plasman Čorluke u Bayern o čemu su pomalo senzacionalistički pisali hrvatski mediji prije nekoliko tjedana. Naravno, nije se radilo o ozbiljnim stvarima. Darijo Srna, koji bi ipak mogao ostati u reprezentaciji i predvoditi Vatrene u novi ciklus kvalifikacija te Domagoj Vida neće imati previše vremena za izležavanje, pripreme Šahtara i kijevskog Dinama već su krenule, a 16. srpnja dva se kluba sastaju u Superkupu. čime započinju novu sezonu u Ukrajini.

I dok će neki još skoro dva tjedna ostati u Francuskoj, pod svjetlima reflektora, na Europskom prvenstvu, hrvatski reprezentativci poslije francuske bajke vratili su se u sunčanu stvarnost, na plaže, i u odmarališta diljem Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.