Vatreni kvalitetniji od oba protivnika, ali i s puno rizika te oslabljeni, u odlučujućih 180 minuta!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je na okupu u glavnom hrvatskom gradu uoči odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska 6. listopada igra utakmicu protiv Finske na Rujevici, tri dana kasnije u Kijevu protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema vremena za popravak, dakle, za siguran put u Rusiju Vatreni moraju obje utakmice dobiti, iako postoje neke kalkulacije da bi i s tri boda protiv Finske i bodom iz Kijeva Vatreni mogli završiti prvi u skupini. No, malo vjerojatno. izglednije je da bi u tom slučaju Hrvatska završila u doigravanju.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Nažalost po izbornika Antu Čačića, nažalost, naravno, i po navijače Vatrenih, jedan od ključnih igrača propustit će predstojeće ključne sate Vatrenih. Naime, radi se o Nikoli Kaliniću, za Finsku je otpao i Dejan Lovren, koji bi se eventualno mogao uključiti za akciju u Kijevu, zbog čega se igrač Liverpoola našao na meti žestokih kritika navijača. Lovren, prema vlastitim riječima, pije tablete za bolove i nije spreman.

Naime, Dejan Lovren odigrao je u nedjelju cijelu utakmicu za Liverpool na gostovanju u Newcastleu, nastavio je kontinuitet igara u klubu, međutim, za reprezentaciju nije spreman.  “Dejan Lovren ima problema s leđima, a u Liverpoolu ga tjeraju da igra bez treninga i pod tabletama. Treba mu određeno vrijeme da se oporavi. Neće konkurirati za utakmicu s Finskom, a vidjet ćemo hoće li moći biti u konkurenciji za Kijev…”, pokušao je Lovrena opravdati izbornik Ante Čačić. Neki mediji tvrde da između Lovrena i Čačića i dalje nisu neke stvari razjašnjene, mada je teško vjerovati da bi se preko izbornika Dejan osvećivao Hrvatskoj i suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ranije nema Marka Pjace, zbog kartona neće biti Milana Badelja, nema Matea Kovačića, Vedrana Ćorluke…

Vatreni su trenirali na igralištu Hitrec Kacian u Zagrebu, dok bi sutra trening naši reprezentativci trebali imati na Rujevici. Do utakmice s Finskom još su manje od četiri dana.

Foto: fah
Foto: fah

Iako su Vatreni s dva poraza u posljednje tri utakmice kompromitirali izglede za plasman na SP još uvijek izabranici Ante Čačića drže sve u svojim rukama, odnosno, ovise sami o sebi, drže vrh ljestvice. Nažalost, u nogometu, sportu općenito, možese  puno toga dogoditi, krenuti krivo. Puno je primjera kada kvalitetnija momčad može biti nemoćna protiv tzv. autsajdera, a vremena za popravak nema. Primjerice, što ako iz eventualnih deset šansi pogodite pet puta vratnicu? Što ako sudac svira nepostojeći kazneni udarac ili prizna gol iz zaleđa? Puno pitanja, s puno rizika Hrvatska ulazi u zadnjih 180 minuta. Svjesni su toga i igrači, koji redom tvrde da su maksimalno koncentrirani za veliku završnicu jedne višemjesečne priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je da igra postoji, odnosno, da je, kako neki tvrde, problem ”tek u realizaciji”, no, protiv Turske vidjeli smo koliko problem realizacije može biti opasan. Protivnik vas obično kazni iz poluprilike. Posebno kada obrana  bez Vedrana Ćorluke ne djeluje sigurno. Odlaskom Srne na desnom boku nemamo adekvatno rješenje s obzirom kako se Šime Vrsaljko već duže vrijeme muči s ozljedama. Puno toga ne ide na ruku Vatrenima, no, kad je Hrvatska bila u teškoj situaciji obično bila najjača.

S druge strane Ukrajina će u Kijevu biti snažnija za vrlo opasnog Brazilca, igrača sredine terena Marlosa. Ukrajinski mediji upravo u njemu vide ”ključ za rušenje Hrvatske”.

Podsjetimo, u prvoj utakmici na Maksimiru Hrvatska je Ukrajinu svladala 1:0 pogotkom Nikole Kalinića. U spomenutoj utakmici Vatreni su promašili veliki broj prilika, mogli su deklasirati Ukrajince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.