Vatreni obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom: Igrači se raduju povratku navijača na Maksimir!

Foto.hns

Mladi Tin Jedvaj, trenutno nogometaš bundesligaša Bayera iz Leverkusena, iznenada je dospio u prvi plan već protiv Ukrajine. Ni Jedvaj nije očekivao tako brzi uspon do prvih 11 Vatrenih, iako je već počinjao u prvom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, s obzirom na brojna izostajanja nekih ključnih reprezentativaca zbog ozljeda Ante Čačić će Jedvaju povjeriti jednu od najodgovornijih dužnosti u reprezentaciji, kako sada stvari stoje Jedvaj bi trebao pokriti mjesto na kojem inače igra Šime Vrsaljko, koji se teže ozlijedio neposredno uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Ukrajine.  Jedvaju se, bez obzira na godine, može vjerovati, pokazao je to mladi nogometaš prije nekoliko mjeseci na Europskom prvenstvu u Francuskoj, Jedvaj je odigrao odličnu utakmicu protiv tada aktualnog prvaka Europe – Španjolske. Hrvatska je na iznenađenje mnogih pobijedila, nažalost, u nastavku natjecanja nije imala sreće, sjetimo se legendarnog poraza protiv Portugala u osmini finala Eura.

Podsjetimo, reprezentacija je odradila novi trening i obilježila Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, što je, naravno, lijepa gesta Vatrenih. No, Vatreni su oduvijek sudjelovali u svim sličnim akcijama.

“Žao mi je što se Vrsaljko ozlijedio, tek je počeo češće igrati, a odličan je bio i protiv nas u Ligi prvaka. Ako izbornik tako odluči, mislim da ga mogu zamijeniti, a želim mu da se što prije vrati na teren. Ne mogu ja svaku utakmicu odigrati poput njega, ali zadnje dvije godine u Bayeru često sam igrao desnog braniča i to mi ne predstavlja problem”, prokomentirao je Tin Jedvaj za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako će se Hrvatska postaviti u petak od 20:45 na Maksimiru Jedvaj očekuje da će Vatreni krenuti sa svojom, prepoznatljivom igrom i postaviti se dobro, autoritativno na terenu. “Napravimo li sve prema planu, nema razloga za brigu, mislim da ćemo tada pobijediti. Hrvatska se ne treba podređivati Ukrajini, mislim da smo bolji i da se oni više trebaju usredotočiti na suparnika. Vjerujem da ćemo mi kontrolirati tijek zbivanja”, poručio je Jedvaj, koji se veseli navijačkoj podršci reprezentaciji na Maksimiru. Nakon dugo vremena navijači se napokon vraćaju na stadion u jednoj domaćoj službenoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije..

“Prepun Maksimir san je svakog dečka iz Zagreba koji je igrao u Dinamu, mi nismo imali često priliku to doživjeti. Radujem se tome”, zaključio je mladi hrvatski nogometaš.

Spomenimo kako su Vatreni, predvođeni izbornikom Antom Čačićem, odradili u utorak novi trening, kojemu su prisustvovali svi igrači, pri čemu su pored ostalih zasebno trenirali Ivan Perišić, Domagoj Vida i Dominik Livaković. Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, Vatreni su na treningu nosili različite čarape.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.