Vatreni suglasni: Turska će pasti na Maksimiru, iako je svaki početak težak

Foto: fah

Donedavni kapetan Vatrenih, sada već bivši reprezentativac, Darijo Srna dobio je nasljednika na desnom boku, zamijenit će ga, i to se već odavno zna, Šime Vrsaljko, nogometaš koji je  preselio ovog ljeta iz talijanskog Sassuola u španjolski Atletico Madrid, kod Diega Simeonea, fanatičnog trenera čija momčad nije baš najbolja startala u novoj sezoni.  Nažalost, ni Vrsaljko nije bio puno bolje sreće, naime, predstoji mu žestoka borba za prvu momčad europskog doprvaka. Bez obzira na nešto lošiji start Atletico je nesumnjivo veliki klub, odmah iza Barcelone i Reala u Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čekam svoju priliku, naporno radim, i prilika će doći prije ili kasnije. Oduševljen sam klubom, sretan sam i zadovoljan. Siguran sam da ću mnogo napredovati od Simeonea i njegovog rada”, rekao je Vrsaljko, prenosi hns-cff.hr, odnosno, službena stranica HNS-a.  Saveza koji je jučer poništio akreditaciju novinaru Sportskih novosti Draženu Antoliću, navodno zato što što se zadržao ispred hotela u kojem su smješteni igrači duže nego što je trebao. No, to je u ovom trenutku druga tema, vratimo se nasljedniku Darija Srne na desnom boku naše reprezentacije.

Kapetansku vrpcu prigrlio je Luka Modrić, desno vatreno krilo Šime Vrsaljko

Igrač Atletica tvrdi da Vatreni idu na pobjedu, bez obzira na činjenicu da će Maksimir biti sablasno prazan zbog kazne Uefe, a uzrokovane neprimjerenim ponašanjem jednog malog dijela navijača na utakmicama Vatrenih. Sjetimo se što se događalo nedavno u Saint-Etienneu. Bez obzira na razloge nitko nema pravo napadati reprezentaciju, koju treba držati podalje od svih sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pristup je uvijek isti i razlike ne bi trebalo biti, uvijek idemo na pobjedu makar će Turci biti motivirani. Moramo dati svoj maksimum, u što ne sumnjam, a prazne tribine neće nam biti alibi. Bit ćemo ozbiljni i nadam se pobjedi’, kazao je hrvatski reprezentativac koji upozorava da se Tursku ne smije podcijeniti, iako je Hrvatska, podsjetimo, prije nešto više od dva mjeseca na startu Europskog prvenstva pobijedila Tursku pogotkom Luke Modrića u utakmici u kojoj Turska nije stvorila niti jednu pravu šansu za pogodak. Međutim, u međuvremenu Turci su pomladili reprezentaciju, osvježili je, nadigrali, iako ne i pobijedili, Rusiju u prijateljskoj utakmici te nastavljaju puni samopouzdanja dalje. Takvog je protivnik teško pobijediti.

“Nećemo podcijeniti Tursku, oni su kvalitetna reprezentacija, ali znamo i s kojom kvalitetom mi raspolažemo. Uloga nasljednika Darija Srne na desnoj strani nije mi pritisak, već motiv, i želim se prema hrvatskom dresu odnositi onako kako je on to činio”, na najbolji mogući način zaključio je Vrsaljko.

Na isti način na koji govori Šime Vrsaljko misli i zbori vezni nogometaš Vatrenih, koji je odigrao vrlo dobar turnir na Euru, Milan Badelj. Naime, Badelj, svjestan važnosti utakmice protiv Turske i činjenice da je svaki početak težak, ali i jako važan, kao start za novi početak, tvrdi da je utakmica protiv Turske u rangu važnosti Europskog prvenstva, No, i Badelj je uvjeren u pobjedu i prvih tri boda na startu kvalifikacija. Put do Rusije neće biti posut ružama, naime, samo prvoplasirana reprezentacija skupine ide direktno na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dva dana kapetan Luka Modrić, i još jedan nasljednik Darija Srne, rekao je kako je atmosfera sjajna u reprezentaciji te da takvu atmosferu svi igrači moraju čuvati i njegovati. Vraća se Ivan Rakitić, nažalost, ostali smo privremeno bez vratara Subašića, no, svi su suglasni – Turska će pasti na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.